Πολιτική|14.11.2018 19:24

Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Γεννηματά στη Βουλή

Newsroom

Τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να ασκήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ την κριτική της επέκρινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «βαρύτατες εκφράσεις με προσωπική στόχευση εναντίον του και εναντίον άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «που δεν συνάδουν με τον πολιτικό της πολιτισμό».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή της Φώφης Γεννηματά στο ότι «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της ΝΔ» καθώς και στο ότι ξεχνά πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία γιατί τον επέλεξε ο λαός.

«Ο εμπνευστής του άρθρου 86 είναι πρώην πρόεδρός σας και εσείς έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο για την ανάγκη αλλαγής του άρθρου 86 χωρίς διάθεση αυτοκριτικής», είπε ο πρωθυπουργός και έκανε αναφορά στις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, Μαντέλη, Τσουκάτου.

Λαμβάνοντας ξανά το λόγο η κ. Γεννηματά ήταν εξίσου δηκτική χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «πολιτικό χορηγό της ΝΔ» που προσπαθεί να ξεπλύνει τις ευθύνες της και συνεργάζεται «με το καραμανλικό της κομμάτι».

Όταν παρεμβαίνοντας και πάλι ο πρωθυπουργός είπε πως δεν μπορεί η κ. Γεννηματά να επικαλείται τον όρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επανήλθε, αναφερόμενη απαξιωτικά στην κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «ακροδεξιό μόρφωμα» το κόμμα της συγκυβέρνησης. Εκεί παρενέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος:

«Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί ούτε μόρφωμα είμαστε ένα κίνημα που κινείται στο χώρο του προοδευτικού κέντρου είμαστε άνθρωποι που συνεργαζόμασταν με τη Νέα Δημοκρατία πριν πάρει τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη από την ακροδεξιά και συνεργαζόμαστε και με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που εγκατέλειψε τους κλέφτες και τους απατεώνες που σήμερα έχουν γεμίσει τον Κορυδαλλό».

Στο σημείο αυτή ήρθε η σειρά του κ. Καμμένου να ανεβάσει τους τόνους και να εγκαλέσει την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ λέγοντάς της πως «τις απάτες και τις κλοπές του ΠΑΣΟΚ δεν θα τις ξεχάσει ποτέ ο ελληνικός λαός. Τώρα η δικαιοσύνη φτάνει και στην εποχή του Σημίτη και θα δούμε πόσα απίδια σηκώνει ο σάκος. Είστε εσείς που εκπροσωπείτε την κλαδική διαρρηκτών στην πολιτική σκηνή και όχι εμείς».

Αλέξης ΤσίπραςΦώφη Γεννηματά