Νέα δημοσκόπηση: Διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές 2019
NewsroomΝέα δημοσκόπηση που έρχεται στη δημοσιότητα λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές 2019, αναδεικνύει πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία MARC για λογαριασμό του ANT1, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 34,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8% με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στο 10,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το ΚΚΕ με 5%, το ΜέΡΑ25 με 3,4%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και η Χρυσή Αυγή, επίσης με 3,2%.
Όσον αφορά στο ποιος πολιτικός αρχηγός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 9,7 μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,6%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει στο 34,9%.
Τέλος, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θέλουν μια κυβέρνηση ΝΔ, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα, σε ποσοστό 50,1%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 28,7%.
- Μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν; Τα βασικά σημεία τριβής και το μεγάλο «αγκάθι»
- Μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ: Η λαοθάλασσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το εντυπωσιακό drone show
- «Κάντε τον θάνατο προαιρετικό»: Επιστημονική έρευνα 40 εκατ. δολαρίων τα βάζει με το αναπόφευκτο
- «Δεν υπάρχουν πάρτι σαν αυτά του 1999 π.Χ.»: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη μπύρας ηλικίας 4.000 ετών