Πολιτική|25.06.2019 16:28

Κόντρα Στάθη - Βαρουφάκη για την ελληνική υπηκοότητα της Κούνεβα (pics)

Newsroom

Ο Στάθης Σταυρόπουλος, με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε την είδηση ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή πήρε στις 31 Μαϊου την ελληνική ιθαγένεια. 

«Πέντε χρόνια Ευρωβουλευτής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες η κ. Κούνεβα, και όμως δεν καταδέχτηκε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ούτε καν για το ονόρε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός σκιτσογράφος, που είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25, του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ωστόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα διαχώρισε τη θέση του. «Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είχε καμία υποχρέωση να ζητήσει την ελληνική υπηκοότητα, ούτε καν ως ευγενική πράξη. Αρκεί ότι εκπροσώπησε τους μετανάστες εντός της ΕΕ που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι, που πέφτουν θύματα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης, που εν τέλει είναι οι πρώτοι πάνω στους οποίους οι εργοδοσίες ασκούνται στο πως να ρευστοποιούν τους εργαζόμενους, βιαιοπραγόντας πάνω τους βάναυσα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «Το ΜέΡΑ25, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μας διεθνισμού, τιμά την Κωνσταντίνα Κούνεβα και όλους τους μετανάστες που σηκώνουν σε όλη της Ευρώπη την σημαία της αντίστασης στο θεσμικό πλαίσιο των επερχόμενου μεταμοντέρνου πανευρωπαϊκού εργασιακού μεσαίωνα».

T
Γιάνης ΒαρουφάκηςΚωνσταντίνα ΚούνεβαΣτάθης Σταυρόπουλος