Πολιτική|26.06.2019 08:23

Κουτσούμπας στο Open TV: «Για λίγους μεγάλους και πάλι οι φοροαπαλλαγές»

Αντώνης Γκιόκας

Την άποψη ότι οι µειώσεις φόρου που εντάσσουν στο προεκλογικό τους πρόγραµµα η Νέα Δηµοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφορούν µικρό αριθµό επιχειρήσεων και όχι την πλειοψηφία των πολιτών κατέθεσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθµό Open ΤV, ο Δηµήτρης Κουτσούµπας.

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λένε µεσαία τάξη εννοούν µια οικογένεια που έχει 10.000 εισόδηµα τον χρόνο, 15.000, άντε 20.000. Μα µεσαία τάξη είναι αυτή; Ζει ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης τις οικογένειές τους µε τόσα χρήµατα τον χρόνο;» διερωτήθηκε ο γραµµατέας του ΚΚΕ, που προσέθεσε ότι «οι φοροαπαλλαγές και τα δωράκια θα δοθούν πάλι σε λίγους µεγάλους».

Εκτενή αναφορά έκανε και στην υπόθεση της µη διεξαγωγής τηλεµαχίας ανάµεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, υποστηρίζοντας ότι το κόµµα του αναγκάστηκε να ανατρέψει πολλές φορές τις προγραµµατισµένες προεκλογικές δραστηριότητές του ώστε να βρεθεί λύση, κάτι που δεν κατέστη εντέλει δυνατό. Για το ίδιο θέµα, υποστήριξε ότι οι τρικλοποδιές µπήκαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, συµπληρώνοντας ότι «ούτε ο κ. Τσίπρας ήθελε τόσο πολύ ντιµπέιτ, άσχετα τι λέει δηµόσια».

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει τον ρόλο διαφόρων κοµµάτων που δηµιουργήθηκαν, όπως το κόµµα του Γ. Βαρουφάκη, επισήµανε ότι πρόκειται για κόµµα µίας χρήσης, όπως έγινε παλαιότερα και µε άλλα κόµµατα που σήµερα είναι εξαφανισµένα. Τέλος, ο Δ. Κουτσούµπας κάλεσε σε µαζική ενίσχυση του ΚΚΕ, «που είναι σταθερά στο πλευρό του λαού και των εργαζοµένων στον αγώνα τους για τη διεκδίκηση των δικαιωµάτων τους».

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΚΚΕβουλευτικές εκλογέςεθνικές εκλογές