Πολιτική|26.06.2019 12:30

Κατακραυγή για την αθλιότητα κατά Βούτση

Κατερίνα Τζαβάρα

Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής επισηµαίνει πως πρόκειται για «κατάπτυστη πολιτικά ενέργεια», την οποία αναµένει ότι «θα αποδοκιµάσει και ο φορέας ο οποίος φιλοξενεί αυτόν τον κύριο στα ψηφοδέλτιά του αυτή την εποχή».

Για όσους δεν καταλάβατε, αναφέρεται στον υποψήφιο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Στάθη Παναγούλη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του, την οποία αναπαρήγαγε το «Μακελειό», επανήλθε στην υπόθεση. Ταυτόχρονα, στελέχη της γενιάς του Πολυτεχνείου καταγγέλλουν µε κείµενό τους που δόθηκε στη δηµοσιότητα τις συκοφαντίες σε βάρος του Νίκου Βούτση. Σε αυτό αναφέρεται: «Τα παλαιά ψεύδη του αρχιβασανιστή, διοικητή του ΕΑΤ-ΕΣΑ Νίκου Χατζηζήση εις βάρος του Νίκου Βούτση και οι συναφείς αθλιότητες των φερέφωνων της χούντας αναπαρήχθησαν χθες και σήµερα (µετά από 43 χρόνια!), µε δηµοσιεύµατα και δηλώσεις.

Ο Χατζηζήσης, ως γνωστόν, καταδικάστηκε βαριά για τη δράση του. Τα απροκάλυπτα κατασκευασµένα ψεύδη του Χατζηζήση κυκλοφόρησαν για µία ηµέρα το 1976 και εντός 24 ωρών αποσύρθηκαν. Τότε οι παρεµβάσεις στελεχών του αντιδικτατορικού-φοιτητικού κινήµατος από όλο το πολιτικό φάσµα ήταν έντονες και καταγγελτικές για την απόπειρα σπίλωσης του Νίκου Βούτση και της σθεναρής αντιδικτατορικής του δράσης.

Τότε η ιστορία ήταν ζώσα. Οµως η Ιστορία δεν ξαναγράφεται. Ενα κοµµάτι της, αυτό του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήµατος και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ζήσαµε και εµείς. Το έζησε δραστήρια και θαρραλέα και ο Νίκος Βούτσης, στέλεχος του "Ρήγα Φεραίου". Και είναι τιµή µας που ήµασταν µαζί του στους αγώνες κατά της δικτατορίας και υπέρ της αποκατάστασης της ∆ηµοκρατίας. Γι’ αυτό καταδικάζουµε την αήθη απόπειρα κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση». Το κείµενο υπογράφουν οι: Δαφέρµος Ολύµπιος, Λαλιώτης Κώστας, Μπαλαούρας Μάκης, Μπίστης Νίκος, Παπαβασιλόπουλος Γιώργος, Παπαχρήστος Μήτσος, Σαµπατακάκης Μιχάλης, Ψαρράς Δηµήτρης.

Νίκος Βούτσης