Πολιτική|27.06.2019 09:07

ΚΙΝΑΛ: Διµέτωπος κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ µε σκληρή ρητορική

Φώφη Γιωτάκη

Με ξεκάθαρα µηνύµατα και σκληρά λόγια, τόσο για τη ΝΔ όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει η Φώφη Γεννηµατά να απευθυνθεί και να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους προοδευτικούς ψηφοφόρους στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές. Σε έναν από τους κεντρικούς σταθµούς της προεκλογικής εκστρατείας, στη Θεσσαλονίκη, η αρχηγός του Κινήµατος Αλλαγής επιχείρησε χθες να περιγράψει την «επόµενη µέρα» στη χώρα εφόσον το εκλογικό αποτέλεσµα δώσει «λευκή επιταγή» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ισχυρό ρόλο για τον Αλέξη Τσίπρα στην αντιπολίτευση.

Ελάχιστες ώρες µετά την κινδυνολογικού χαρακτήρα προτροπή του κ. Μητσοτάκη, ότι χωρίς ισχυρή εντολή στη ΝΔ η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές µέσα στον ∆εκαπενταύγουστο µε απλή αναλογική, η κυρία Γεννηµατά επέλεξε να στείλει και εκείνη προειδοποιητικά µηνύµατα. «Η χώρα θα καεί» υποστήριξε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «η χώρα µπαίνει σε περιπέτειες µε µια αχαλίνωτη Δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και µε ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ µε τον “Ρουβίκωνα” παρά πόδα». Με την οµιλία της, η κυρία Γεννηµατά δεν απέκλεισε φαινόµενα οπισθοδρόµησης και ρεβανσισµού, επαναλαµβάνοντας την άποψη ότι απαιτείται εθνική συνεννόηση για τα εθνικά και τα µεγάλα θέµατα.

Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, «δεν είµαστε ούτε µε τον έναν ούτε µε τον άλλον», προσθέτοντας ότι το ΚΙΝΑΛ θα παραµείνει πιστό στις αποφάσεις του για αυτόνοµη πορεία, ανεξάρτητη γραµµή και κανέναν συµβιβασµό. Μάλιστα, µε τη φράση «δεν µας απασχολούν οι υπουργικές καρέκλες, δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία» διέγραψε κάθε σενάριο συγκυβέρνησης µε τη ΝΔ και άνοιξε τα χαρτιά της για τη µετεκλογική στάση της Χαριλάου Τρικούπη: «Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι µας, θα αποτρέψουµε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την οµαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δηµοκρατικά κεκτηµένα.

Στα εθνικά θέµατα, στην αλλαγή του εκλογικού νόµου, στη συνταγµατική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και µεταρρυθµίσεις, στην επαναδιαπραγµάτευση µε τους εταίρους µας δεσµεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα συµβάλουµε θετικά και ουσιαστικά. Γιατί εµείς την εθνική συνεννόηση την πιστεύουµε και την εννοούµε». Αλλη µία φράση που ανέφερε η κυρία Γεννηµατά, η οποία θα επικρατήσει, όπως φαίνεται, ως σύνθηµα µέχρι τις εκλογές, είναι αυτή που είπε κάνοντας επίκληση στη λογική και απευθυνόµενη στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

«Μην παραδίδετε την προοδευτική ταυτότητά σας» επεσήµανε, για να διαµηνύσει: «Η λογική επιστρέφει στη χώρα µε τη δική σου ψήφο. Απογοητεύτηκες από τον ανεύθυνο και αλαζονικό ΣΥΡΙΖΑ; Στράφηκες προς τη Ν∆ µόνο και µόνο για να διώξεις τον Τσίπρα; Επικαλούµαστε τη λογική σου για µια ψήφο που αποδυναµώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα αποτελεί δυνατό αντίβαρο στην ανεξέλεγκτη ∆εξιά». Νωρίτερα, η κυρία Γεννηµατά όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, µιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξαν ότι «δεν είναι λύση η επιστροφή της Δεξιάς» και επιτέθηκαν µε σφοδρότητα στην ηγεσία της Ν∆, χρεώνοντάς της τις ευθύνες του καραµανλισµού για την παράδοση της χώρας στην οικονοµική κρίση

Φώφη Γεννηματάβουλευτικές εκλογέςεθνικές εκλογέςΚΙΝΑΛ