Πολιτική|27.06.2019 13:26

Σέλφι, καλαμπούρια, κουλούρι Θεσσαλονίκης και υπόσχεση για ούζο στη βόλτα Καραμανλή

Τίμος Φακαλής

«Γεια σου Νίκο τι κάνεις;», ρώτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον Νίκο Φουρκιώτη παλιό πρόεδρο της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης και έσπευσε να τον αγκαλιάσει στην πλατεία Ευόσμου, όπου τον περίμενε το πρωί της Πέμπτης για να τον συναντήσει. «Καλά είμαι. Πρόεδρε μην ξεχνάς το Κορδελιό. Να μην το ξεχνάς» είπε ο Νίκος Φουρκιώτης, συνταξιούχος σήμερα και έσπευσε να τον φιλήσει. «Δεν το ξεχνώ αλλά την επόμενη φορά να κανονίσεις να πιούμε και ένα ούζο», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός πειράζοντας τον παλιό του φίλο. 

Το Κορδελιό είναι μια περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου ο Κώστας Καραμανλής «χτυπούσε» το μεγαλύτερο κοντέρ όταν κατέβαινε με σταυρό στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ο κυρ Νίκος έβαζε το χεράκι του γι' αυτή την επιτυχία, μας θύμισε λίγο αργότερα ο παλιός πρόεδρος της τοπικής Κορδελιού. 

Λίγα μέτρα παρακάτω στην πλατεία Ευόσμου ο Κώστας Καραμανλής «έπεσε» πάνω στον Παύλο Μανούκα, πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ηλιούπολης τις δεκαετίες του '80 και του '90. «Παύλο ακόμη θυμάμαι την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσες στο διαμέρισμά σου στον Εύοσμο», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός συγκοινωνώντας τον Παύλο. 

Αλλά και λίγο παρακάτω η κυρία Μαρία από την Ηλιούπολη πήρε άδεια από τη δουλειά της, όπως είπε, για να σφίξει το χέρι στον «δικό» της Κώστα και να βγάλει μία σέλφι μαζί του.  

Με αθλητικά έκανε περιοδεία

Για περισσότερες από δύο ώρες ο Κώστας Καραμανλής φορώντας αθλητικά παπούτσια και συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές και φίλους «όργωσε» τις δυτικές συνοικίες, στέλνοντας μήνυμα νίκης και συστράτευσης ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.  

Αρχικά ήπιε ελληνικό καφέ με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα, δοκίμασε κουλούρι Θεσσαλονίκης και δέχτηκε μία εικόνα ως δώρο της Παναγίας της Χορτιάτισας από τον κ. Βαρνάβα και άλλη μία από τον δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Στο λόγο του, ο σεβασμιότατος ζήτησε τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η μητρόπολη υπενθυμίζοντας παράλληλα το έργο της. 

Φαγητό σε 8.200 πολίτες

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα σε καθημερινή βάση η μητρόπολη προσφέρει 8.200 μερίδες φαγητού σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη. Αντίστοιχα, οι μερίδες φαγητού που μοίραζε σε καθημερινή βάση τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν 6.573, του 2014 ήταν 7.483, του 2015 ήταν 7.556, του 2016 ήταν 7.954, του 2017 ήταν 8.109 και του 2018 ήταν 8.177. 

Αμέσως μετά πήγε στην Ηλιούπολη όπου  χαιρέτησε τον κόσμο και βγήκε δεκάδες σέλφι στα καφέ της Μακρυγιάννη. Την βόλτα στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε στην πλατεία Ευόσμου όπου ήπιε μόνο νερό στο καφέ Rich. 

Τον Κώστα Καραμανλή συνόδευε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Σπηλιόπουλος και υποψήφιοι βουλευτές.

Σήμερα, στις 19:30, θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, αύριο θα επισκεφθεί τον Λαγκαδά και τον Σταυρό Θεσσαλονίκης, ενώ την Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί τις Σέρρες.

Κώστας Καραμανλήςεθνικές εκλογές 2019