Πολιτική|15.11.2018 09:45

ΝΔ: Αναθεωρητέα όλα και ας αποφασίσει η επόμενη Βουλή

Σπύρος Μουρελάτος

Με αυτήν την αποστροφή ολοκλήρωσε τη χθεσινή του παρέμβαση στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέμεινε πως το κόμμα του θα αξιοποιήσει κάθε μέσο ώστε να αποτραπεί μια συρρικνωμένη αναθεώρηση. Προειδοποίησε τον πρωθυπουργό, εξάλλου, πως σε περίπτωση που η λογική του υπαγορευθεί από την ακραία μειοψηφική άποψη πως η προτείνουσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη ως προς το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της αναθεώρησης, τότε θα τινάξει στον αέρα τις εργασίες της αρμόδιας επιτροπής, επιμένοντας πως η ΝΔ θα εμποδίσει πάση θυσία τη συριζοποίηση του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αξιοποιεί το χαρτί της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική και στα σημαντικά θεσμικά ζητήματα της χώρας. «Εχετε γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος των σκοτεινών συμφερόντων» είπε προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, επικαλούμενος υποθέσεις όπως η ΔΕΠΑ, το Θριάσιο, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα κοινοτικά κονδύλια για το Προσφυγικό και η πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Για προσπάθεια «συριζοποίησης» του Συντάγματος, που πρέπει να εμποδιστεί, μιλάει η Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Μητσοτάκης προέταξε εκ νέου την πρόταση της ΝΔ να κριθούν αναθεωρητέα, ει δυνατόν όλα, τα άρθρα που προτείνουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και να αποφασίσουν ακολούθως οι πολίτες διά της κάλπης για το περιεχόμενο και το εύρος της συνταγματικής αναθεώρησης. «Καταλαβαίνω από την άρνηση και την ανησυχία σας πως έχετε ήδη προεξοφλήσει την επερχόμενη εκλογική σας ήττα» σημείωσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος χαρακτήρισε επικίνδυνη την πρόταση περί δημοψηφισμάτων και καταστροφική την αντίστοιχη για τη μονιμοποίηση της απλής αναλογικής.

Διεφώνησε, δε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στην πρόταση Βούτση να περιοριστεί στους δύο μήνες η χρονική διάρκεια εργασιών της αρμόδιας επιτροπής, υπενθυμίζοντας ότι ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει προβλεφθεί τόσος λίγος χρόνος για μια τέτοιας εμβέλειας διαδικασία. Δεν δεσμεύεται Εν τω μεταξύ, στη διαβεβαίωση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δεσμεύεται από την κυοφορούμενη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου προέβη προς τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εχετε γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος των σκοτεινών συμφερόντων» είπε προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ

Η Πειραιώς δεν διστάζει πλέον να εξωτερικεύει με τρόπο σαφή την έντονη δυσφορία της για τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος: «Προφανώς αυτό είναι ακόμη ένα επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επεσήμανε πως η ΝΔ δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία