Πολιτική|28.06.2019 08:00

Κουτσούμπας: «Να κλείσετε τα αυτιά σας στα διλήµµατα»

Αντώνης Γκιόκας

«Στις εκλογές δεν κρίνεται πόση ακριβώς θα είναι η διαφορά ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που ετοιµάζεται να παραλάβει την εξουσία. ∆εν κρίνεται ποιο κόµµα θα είναι το συµπλήρωµα της επόµενης κυβέρνησης, ρόλο που ήδη έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ούτε βέβαια κρίνεται ποια κόµµατα-αναχώµατα, κόµµατα µίας χρήσης, θα βάλουν τρικλοποδιές στον λαό. Στις εκλογές της 7ης του Ιούλη κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι στην επόµενη κυβέρνηση, όπως σταθερά ήταν απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις» τόνισε ο γενικός γραµµατέας του κόµµατος.

Ο Δημήτρης Κουτσούµπας συσχέτισε την υποψηφιότητα πέντε νυν και πρώην πολιτικών αρχηγών στον νοµό (Τσίπρας, Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος) µε τη συντριπτική νίκη του Κώστα Πελετίδη στον Δήµο Πατρέων και την απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις του ΚΚΕ στην περιοχή. «Αυτός ο συνωστισµός των ηγετικών στελεχών του αστικού πολιτικού προσωπικού δεν είναι άσχετος από ορισµένες πολιτικές εξελίξεις στην Πάτρα: όπως η εµπιστοσύνη που δείχνουν µαζικά, εργατικά λαϊκά στρώµατα στους κοµµουνιστές στον δήµο...

Αλλά και οι εργάτες στα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, όπως αποδείχτηκε µε το πέρασµα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας την οµιλία του ο γ.γ. του ΚΚΕ έστειλε το δικό του µήνυµα προς τους πολίτες τονίζοντας: «Στις 7 του Ιούλη έχεις να επιλέξεις ανάµεσα σε 4 µνηµονιακούς, 2 φασίστες-ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η ουσία. Γι’ αυτό σου λέµε µε όλη τη δύναµη της φωνής και της καρδιάς µας».

Δημήτρης Κουτσούμπαςεθνικές εκλογέςβουλευτικές εκλογέςΚΚΕΚΝΕ