Πολιτική|28.06.2019 08:09

Πυρά κατά της «γαλάζιας» τρόικας από τον Παπανδρέου

Φώφη Γιωτάκη

Σε µετωπική σύγκρουση µε τον Κώστα Καραµανλή περνά ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς να «απαλλάσσει» ωστόσο από τις κατηγορίες του τους κ. Σαµαρά και Μητσοτάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή εκλήθη να σχολιάσει την «επιστροφή» του Κ. Καρµανλή έπειτα από 10 χρόνια στο βήµα κοµµατικών εκδηλώσεων.

«Μόλις χθες είδαµε την επιχείρηση επαναφοράς µιας αµετανόητης Δεξιάς, που δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να ψελλίσει κάτι για τις ευθύνες της, για τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Καραµανλή, που µας ανάγκασαν να µπούµε σε µνηµόνιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ταυτίζοντας Καραµανλή, Σαµαρά και Μητσοτάκη µε την ακόλουθη φράση: «∆εν έχουν καµία διαφορά. Είναι µια εταιρεία περιορισµένης ευθύνης, µε σκοπό τη νοµή της εξουσίας».

Ανάγκη για συνεννόηση

Ο κ. Παπανδρέου επιµένει στην αποκάλυψη των στοιχείων για τη διακυβέρνηση 2004-2009 και φέρεται αποφασισµένος να συνεχίσει στους ίδιους επιθετικούς τόνους εναντίον της Νέας Δηµοκρατίας και κατά τη µετεκλογική περίοδο – παρότι, όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του, ήταν και είναι εκείνος που θεωρεί εθνική ανάγκη τη συνεννόηση µεταξύ των κοµµάτων για τα µείζονα θέµατα της χώρας.

Στο στόχαστρο του κ. Παπανδρέου µπαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο χρεώνει συγκάλυψη ευθυνών της καραµανλικής περιόδου. «Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ µόλις χθες άρχισε να ανακαλύπτει τις ευθύνες Καραµανλή. Τώρα που αισθάνονται ότι η συντηρητική πολιτική τους το µόνο που κατάφερε είναι να ξεπλύνει τις ευθύνες της ∆εξιάς και να της στρώσει και πάλι τον δρόµο προς την εξουσία» δήλωσε από την Αχαΐα ο κ. Παπανδρέου.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚώστας ΚαραμανλήςΚΙΝΑΛΓιώργος Παπανδρέου