Πολιτική|29.06.2019 09:06

ΝΔ: Τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναγκη της αυτοδυναμίας

Σπύρος Μουρελάτος

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρώτο πλάνο εισέρχεται η Νέα Δηµοκρατία στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας, εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν∆ αναµένεται να είναι ο πρωταγωνιστής του τελευταίου «γαλάζιου» προεκλογικού σποτ που θα µεταδίδεται όλη την επόµενη εβδοµάδα.

Σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να συνοψίζει τους κεντρικούς άξονες του προεκλογικού του µηνύµατος, ήτοι «ανάπτυξη - επενδύσεις - δουλειές - ασφάλεια», ενώ θα προτρέπει τους πολίτες να προσέλθουν µαζικά στις κάλπες, καθώς στην Πειραιώς εκτιµάται ότι η αύξηση της συµµετοχής αποτελεί ένα από τα κλειδιά της αυτοδυναµίας. Την ίδια ώρα, περιοδείες και δηµόσιες παρεµβάσεις περιλαµβάνει το πρόγραµµα του κ. Μητσοτάκη την τελευταία εβδοµάδα της προεκλογικής καµπάνιας.

Τη ∆ευτέρα αναµένεται να επισκεφθεί τη Σάµο, ενώ την Τρίτη θα περιοδεύσει στον Νοµό Μαγνησίας. Στον Βόλο, µάλιστα, θα πραγµατοποιηθεί και η τελευταία θεµατική εκδήλωση του κόµµατος µε αντικείµενο τις δεσµεύσεις της Ν∆ στο ζήτηµα των εργασιακών σχέσεων. Την Τετάρτη η δραστηριότητα του προέδρου της Ν∆ θα αφορά στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ την Πέµπτη στον πεζόδροµο του Αποστόλου Παύλου στο Θησείο θα λάβει χώρα η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόµµατος.

Την Παρασκευή, τελευταία ηµέρα της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να βρεθεί σε πολλά σηµεία της Πελοποννήσου. Κατά την εν εξελίξει περιοδεία του στην Ανατολική Θράκη και τη Μακεδονία, ο νικητής των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών επιµένει να ζητά από τα στελέχη του τη µεγαλύτερη δυνατή εκλογική εγρήγορση, ενώ επαναφέρει -και µάλιστα µε πιεστικό τρόπο- το κεντρικό προεκλογικό δίληµµα «ισχυρή εντολή ή περιπέτειες και ακυβερνησία;».

Συστατικό στοιχείο της «γαλάζιας» προεκλογικής στρατηγικής είναι η µεγαλύτερη δυνατή συµπίεση των µικρότερων πολιτικών σχηµατισµών, και δη της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Λύσης. Εξ ου και από την Ορεστιάδα απευθύνθηκε σε όλους όσοι εµπιστεύθηκαν τα συγκεκριµένα κόµµατα στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ζητώντας τους να αναθεωρήσουν µε καθαρό µυαλό, όπως είπε, την επιλογή τους, αγκαλιάζοντας τον υγιή πατριωτισµό που πρεσβεύει η Ν∆.

Από το 1ο Συνοριακό Επιτηρητικό Φυλάκιο στις Καστανιές του Εβρου, ο πρόεδρος της Ν∆ εξέπεµψε προς την Τουρκία µήνυµα αυτοπεποίθησης, υπογραµµίζοντας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να εδράζονται στον σεβασµό των κανόνων του ∆ιεθνούς ∆ικαίου. Αναφορικά µε την τουρκική παραβατικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε: «Εάν η Τουρκία συνεχίσει αυτήν τη συµπεριφορά βάναυσης παραβίασης του ∆ιεθνούς ∆ικαίου, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι τέτοιες πράξεις δεν µπορούν να µένουν χωρίς αντιΤου µετώπιση»

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαεθνικές εκλογές 2019