Πολιτική|01.07.2019 17:52

Το ΚΙΝΑΛ ως δύναµη πολιτικής σταθεράς

Φώφη Γιωτάκη

Με «σηµαία» τη δέσµευση ότι η στάση του ΚΙΝΑΛ εγγυάται την πολιτική σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για την προώθηση σηµαντικών αλλαγών εισέρχεται η Χαριλάου Τρικούπη στην τελευταία και κρισιµότερη εβδοµάδα της προεκλογικής µάχης. Τόσο η Φώφη Γεννηµατά, που συνεχίζει σήµερα την περιοδεία της στην Κρήτη, όσο και όλα τα στελέχη του Κινήµατος Αλλαγής θα επιχειρήσουν να πείσουν τους ψηφοφόρους, εξηγώντας ότι η πολιτική σταθερότητα περνά και µέσα από την ισχυρή υπεύθυνη αντιπολίτευση από την «επόµενη µέρα» των εκλογών.

Με αυτήν τη «γραµµή» φιλοδοξούν να απαντήσουν στον «ωµό εκβιασµό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εξακολουθεί να προβλέπει εκλογές µέσα στον Δεκαπενταύγουστο αν το κόµµα του δεν λάβει ποσοστά αυτοδυναµίας. «Προ των εκλογών της 7ης Ιουλίου η στάση του ΚΙΝΑΛ είναι ξεκάθαρη: ∆εν θα συγκυβερνήσουµε µε τη ΝΔ για τον απλό λόγο ότι δεν συµφωνούµε σε ατζέντα µε την οποία δεν έχουµε κοινές ιδεολογικές αναφορές και που πιστεύουµε ότι θα εξωθήσει τους ήδη ταλαιπωρηµένους πολίτες σε νέα αδιέξοδα» δήλωσε ο γραµµατέας της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος συνοδεύει την πρόεδρο του κόµµατος στην περιοδεία της στην Κρήτη.

«Οσο περνά από το χέρι µας, δεν θα οδηγήσουµε τη χώρα σε νέες εκλογές µε απλή αναλογική. Υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ώστε η χώρα να µην πάει σε νέες εκλογές» επιµένει η κυρία Γεννηµατά, επισηµαίνοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα στηρίξει πρωτοβουλίες που σχετίζονται µε αλλαγή του εκλογικού νόµου, την ολοκλήρωση της συνταγµατικής αναθεώρησης και τη µείωση των δυσβάσταχτων πρωτογενών πλεονασµάτων προς όφελος του ελληνικού λαού. Είναι πασιφανές ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα επιδιώξει να προσελκύσει εκείνους που δηλώνουν απογοητευµένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θέλουν να δουν «µια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της Δεξιάς».

Γι’ αυτό και η κυρία Γεννηµατά έσπευσε χθες να αναφερθεί σε στοιχεία που δηµοσιοποιήθηκαν σχετικά µε τη στάση του Κ. Καραµανλή για το Μακεδονικό κατά την περίοδο 2004- 2009 και να επιτεθεί µε σφοδρότητα στα δύο κόµµατα: «ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ τώρα τσακώνονται για το ποιος έκανε υποχωρήσεις στο θέµα των Σκοπίων, για το ποιος παρέδωσε πρώτος τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου µε την ενδιάµεση συµφωνία».

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛεκλογές 2019βουλευτικές εκλογέςαποτελέσματα εκλογών 2019εθνικές εκλογές