Πολιτική|01.07.2019 17:48

Δικαιοσύνη: Το «όχι» του Παυλόπουλου και η σκέψη για την επόμενη μέρα

Αντώνης Γκιόκας

Ακέφαλη παραμένει η Δικαιοσύνη, καθώς οι επικείμενες εθνικές εκλογές έχουν «παγώσει» τις διαδικασίες. Η ήδη λαβωμένη... Θέμις δέχεται απανωτά πλήγματα, καθώς υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα σε καυτά θέματα, ενώ υπάρχουν και οι αλληλοκατηγορίες των δικαστικών λειτουργών Αγγελή και Τουλουπάκη, με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Όπως έγραψε χθες (30/6) το ethnos.gr, ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα για την «αλλαγή φρουράς» στη Δικαιοσύνη και το νομικό τμήμα της προεδρίας θα κινήσει τις διαδικασίες για να προχωρήσει τις διαδικασίες και να ενημερώσει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Γκιόκα στο σημερινό «Εθνος» (1/7), ο ΠτΔ δεν θα το υπογράψει τελικά, καθώς από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι ο κύριος Παυλόπουλος έχει αντιρρήσεις επί της συνταγµατικότητας της συγκεκριµένης πράξης. Μάλιστα, απ’ ό,τι αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το νοµικό σκεπτικό του Προέδρου έχει µεταφερθεί πλήρως στην πλευρά της κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται να επιδοθεί και γραπτώς στην κυβέρνηση από την αρµόδια υπηρεσία της Προεδρίας.

Σύμφωνα τώρα με το Open TV, ο ΠτΔ ούτε υπογράφει ούτε και στέλνει πίσω στο Μαξίμου ως απαράδεκτη την πρόταση της κυβέρνησης για τους δύο ανώτατους δικαστικούς, παρά τη βάζει στο συρτάρι του και θα την επανεξετάσει την επομένη των βουλευτικών εκλογών.

Υπενθυμίζουμε ότι για Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε προταθεί η Ειρήνη Καλού, ενώ για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επιλέχθηκε η Δήμητρα Κοκοτίνη. Οι δύο προτάσεις της κυβέρνησης προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και από τη ΝΔ και από συνταγματολόγους. Αναμένουμε, λοιπόν, οποιαδήποτε κίνηση από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου, δηλαδή την επομένη των εθνικών εκλογών, με τον κ. Παυλόπουλο να εξετάζει εκ νέου το θέμα, με τον επόμενο υπουργό Δικαιοσύνης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open TV

NovartisΔικαιοσύνηΠρόεδρος της ΔημοκρατίαςΠροκόπης Παυλόπουλοςαποτελέσματα εκλογών 2019εκλογές 2019