Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Έχουμε δρόμο αλλά είμαστε κοντά σε συμφωνία
Μαρία Ψαρά«Είμαστε κοντά σε συμφωνία, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί», δήλωσε κατά την έξοδό του από τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να επιστρέψει αύριο στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο και θα εκπροσωπηθεί από τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.
Σημειώνεται ότι σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαβουλεύσεις των ηγετών των 27 χωρών της ΕΕ(απουσιάζει ο Νίκος Αναστασιάδης) αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ευρωπαϊκές θέσεις κλειδιά.
Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου 18 ώρες, ενώ πριν από λίγα λεπτά ο Πρέμπεν Άαμαν, εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να διακόψει τις συνομιλίες, οι οποίες θα συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης στις 11 (12 ώρα Ελλάδος).
- Αξέχαστα Χριστούγεννα: Ανεξίτηλα ιστορικά γεγονότα - Βασιλικές στέψεις, εκτέλεση δικτάτορα, τσουνάμι, τέλος Ψυχρού Πολέμου
- Τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια, τα χρήματα του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και η απογοήτευση Τραμπ
- Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Brown - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ δίπλα στον Χρυσοχοΐδη