Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Έχουμε δρόμο αλλά είμαστε κοντά σε συμφωνία
Μαρία Ψαρά«Είμαστε κοντά σε συμφωνία, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί», δήλωσε κατά την έξοδό του από τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να επιστρέψει αύριο στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο και θα εκπροσωπηθεί από τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.
Σημειώνεται ότι σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαβουλεύσεις των ηγετών των 27 χωρών της ΕΕ(απουσιάζει ο Νίκος Αναστασιάδης) αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ευρωπαϊκές θέσεις κλειδιά.
Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου 18 ώρες, ενώ πριν από λίγα λεπτά ο Πρέμπεν Άαμαν, εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να διακόψει τις συνομιλίες, οι οποίες θα συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης στις 11 (12 ώρα Ελλάδος).
- Οι τρεις λόγοι που ο Τραμπ διεκδικεί τη Γροιλανδία και οι τρεις τρόποι για την αποκτήσει
- Δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία: Οι αντιφάσεις του 44χρονου και τα στοιχεία που δείχνουν ότι έστησε ενέδρα
- Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν τα 14 τραγούδια του Β’ Ημιτελικού της Ελλάδας
- Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα; Μια νέα επιστημονική μελέτη ίσως έχει την απάντηση