Πολιτική|02.07.2019 08:22

Τα «αποκαλυπτήρια» των προθέσεων της ΝΔ από το ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γιωτάκη

Αµετανόητοι και έτοιµοι να επαναλάβουν τα λάθη της κυβέρνησης Καραµανλή είναι για τη Χαριλάου Τρικούπη οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τόσο η Φώφη Γεννηµατά όσο και τα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ, κλιµακώνοντας τις επιθέσεις προς την ηγεσία της Νέας Δηµοκρατίας, επιχειρούν πλέον σε κάθε ευκαιρία να... τραβήξουν το πανί για τα αποκαλυπτήρια των προθέσεων της Πειραιώς για την επόµενη µέρα, καθώς και του σχεδίου που συνδέεται µε τις προηγούµενες «γαλάζιες» θητείες. Οπως προσθέτουν και οι υποψήφιοι βουλευτές, ναι µεν ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί ηττηµένος, αλλά µε τις πολιτικές του κατάφερε να γίνει πρώτα χορηγός της Νέας Δηµοκρατίας.

«Αµετανόητοι»

«Δεν είναι λύση η επιστροφή στη ∆εξιά. Είναι η παράταξη που ευθύνεται, µε την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα µνηµόνια που µας βασανίζουν ακόµη. Μια πολιτική που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισµατικά να αποκηρύξει. ∆είχνουν αµετανόητοι, έτοιµοι να επαναλάβουν τα ίδια λάθη» τόνισε η Φώφη Γεννηµατά χθες από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, όπου είχε προγραµµατιστεί εκδήλωση από το τοπικό ΠΑΣΟΚ, στη µνήµη του Ανδρέα Παπανδρέου. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αφού αναφέρθηκε στη διαδροµή του ιδρυτή και στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε στη σηµερινή αντιπαράθεση µε τη Ν∆, για να αποδοµήσει κατ’ αρχάς την πολιτική της για την οικονοµία και το κοινωνικό κράτος.

«Η Ν∆ βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγµα των οριζόντιων φοροαπαλλαγών. Προσδοκά ότι αυτό από µόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις. Η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, η ενίσχυση των χαµηλών εισοδηµάτων θα έλθουν κάποτε και αυτά µε κάποιον αυτόµατο τρόπο που δεν εξηγείται πουθενά, πιθανότατα επειδή µάλλον δεν την ενδιαφέρει» συνέχισε στους ίδιους πολεµικούς τόνους εναντίον της Νέας ∆ηµοκρατίας, προβλέποντας ότι επί των ηµερών της «πολλοί θα βρουν ευκαιρία να αυξήσουν µόνο τα κέρδη τους, ενώ όσοι είναι φτωχοί ή δεν έχουν αρκετά εισοδήµατα για να ωφεληθούν από τις φοροελαφρύνσεις κινδυνεύουν να µείνουν στην ίδια κατάσταση απόγνωσης».

Το χειρότερο, σύµφωνα µε την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, είναι ότι η Ν∆ «παραπέµπει στις ελληνικές καλένδες τη διαπραγµάτευση για την αλλαγή των επώδυνων δεσµεύσεων Τσίπρα και τους στόχους για πλεονάσµατα 3,5% ως το 2022». Η κυρία Γεννηµατά σήµερα θα περιοδεύσει στη Ρόδο και αύριο το βράδυ θα µιλήσει στην κεντρική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στο Θησείο.

εθνικές εκλογέςβουλευτικές εκλογέςΦώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ