Πολιτική|02.07.2019 11:30

Αννα Ευθυμίου στο Εθνος: Η Νέα Δηµοκρατία εγγυάται το τολµηρό άλµα στο µέλλον

Εύρης Τσουμής

«Η Νέα ∆ηµοκρατία είναι η µόνη πολιτική δύναµη που εγγυάται αυτό το τολµηρό άλµα στο µέλλον. Και γι’ αυτό χρειάζεται µία ισχυρή εντολή». Αυτό επισήµανε στη συνέντευξή της στο «Εθνος» η δικηγόρος Αννα Ευθυµίου, υποψήφια της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Γιατί κάποιος, κατά την άποψή σας, πρέπει στις εθνικές εκλογές να ψηφίσει Νέα Δηµοκρατία; Τι καινούργιο θα φέρει στη διακυβέρνηση της χώρας;

Το ζητούµενο δεν είναι αν πρόκειται για κάτι καινούργιο ή για κάτι παλιό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει στην κρίση των Ελλήνων πολιτών το πρόγραµµα της Ν∆ και, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν ήδη επτά νοµοσχέδια για κύριους τοµείς της διακυβέρνησης της χώρας, τα οποία θα γίνουν νόµοι εάν και εφόσον οι Ελληνες πολίτες επιλέξουν τη Ν∆. Τα νοµοσχέδια αυτά αφορούν αλλαγές στη φορολογία, στη δηµόσια διοίκηση, στην εκπαίδευση, στην υγεία. Είναι φανερό ότι πρόκειται για αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να αλλάξει σελίδα η χώρα και να προχωρήσει. Το ζητούµενο δεν είναι το παλιό ή το καινούργιο. Αλλά αυτό που πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η χώρα µας ένα βήµα παρακάτω και να βγει πραγµατικά από τα µνηµόνια.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν έρθετε στην εξουσία;

Σε ποιους τοµείς θα δοθεί άµεσα το βάρος; Αναφέρθηκα ήδη στα νοµοσχέδια που έχουν προετοιµαστεί. Ολα τα ζητήµατα όµως είναι φλέγοντα και πρώτης γραµµής. Μεταξύ των οποίων και τα ζητήµατα της οικονοµίας, που είναι το µεγάλο στοίχηµα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά αυτά που αφορούν και την ασφάλεια των πολιτών. Στην πρώτη γραµµή είναι και ο τοµέας της υγείας αλλά και ο τοµέας της εργασίας. Και εδώ να ξεκαθαρίσω και ορισµένα ζητήµατα που αφορούν τον τοµέα της εργασίας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κρίσιµος και τον γνωρίζω από την επαγγελµατική µου εµπειρία ως δικηγόρος ειδικευµένη σε θέµατα Εργατικού ∆ικαίου. Ας µην παραβλέπουµε τους χιλιάδες νέους επιστήµονες που εγκατέλειψαν τη χώρα, για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Η Ν∆ αγωνίζεται για τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας, καλά αµειβόµενων µε βιώσιµο τρόπο, προκειµένου οι νέοι άνθρωποι να βρίσκουν δουλειά και να επιστρέψουν όσοι κατά χιλιάδες ξενιτεύτηκαν στην πατρίδα µας. Η Ν∆ θα υπερασπιστεί τα δικαιώµατα των εργαζοµένων, όχι µόνο την τήρηση της εργατικής νοµοθεσίας, αλλά θα πάµε και ένα βήµα παραπέρα. Θα ωθήσουµε τις επιχειρήσεις µε ένα πλαίσιο κινήτρων και αντικινήτρων να κάνουν τους εργαζόµενους συµµέτοχους στην επιχειρηµατική επιτυχία.

Ποια είναι η στρατηγική της ΝΔ σ’ αυτές τις εκλογές;

Γιατί θεωρείται τόσο κρίσιµο το ζήτηµα της αυτοδυναµίας; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακολούθησε τον απερχόµενο πρωθυπουργό στην αλαζονική του στάση, ούτε στην προσπάθειά του να χωρίσει την Ελλάδα και τους Ελληνες. Θυµόµαστε όλοι το «ή µας τελειώνουν ή τους τελειώνουµε». Ο απερχόµενος πρωθυπουργός προσπάθησε να µας διχάσει. Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε νηφαλιότητα ξεδιπλώνει καθηµερινά το κυβερνητικό του πρόγραµµα, την ατζέντα της ΝΔ χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν. Απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες, χωρίς αποκλεισµούς. Σε µία εποχή που το διακύβευµα είναι τόσο κρίσιµο που η χώρα πρέπει να φύγει µπροστά, η Νέα ∆ηµοκρατία είναι η µόνη πολιτική δύναµη που εγγυάται αυτό το τολµηρό άλµα στο µέλλον. Και γι’ αυτό χρειάζεται µία ισχυρή εντολή.

Τι είναι αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη η Θεσσαλονίκη και ποιος είναι ο σχεδιασµός της ΝΔ για την περιοχή;

Η Θεσσαλονίκη δεν διαφέρει από όλη την υπόλοιπη επικράτεια. Και εδώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει αποβιοµηχάνιση, µε αποτέλεσµα η ανεργία να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, δεν υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης, οι ανισότητες διευρύνονται. Κατ’ αρχάς αυτό που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη είναι η πολιτική βούληση για να κάνει ακόµη ένα βήµα στην πολύχρονη ιστορία της. Και η Ν∆ την έχει, και σίγουρα έχει και σχέδιο και πρόγραµµα, το οποίο ο πρόεδρός της το έχει αναπτύξει. Οµως, χρειάζεται και πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατικές και πολιτικές εµπειρίες, για να υλοποιήσουν το πρόγραµµα αυτό.

Η πολιτική, επαγγελµατική και κοινωνική πορεία του καθενός και το τι µπορεί να προσφέρει στους συµπολίτες του. Σε ό,τι µε αφορά το έχω αποδείξει, τόσο από την επαγγελµατική µου πορεία ως µάχιµης δικηγόρου µε ειδίκευση στο Εργατικό ∆ίκαιο όσο και από την κοινωνική και πολιτική µου πορεία µέσα από τη συµµετοχή µου σε κοινωνικές οργανώσεις και την εµπειρία µου από την τοπική αυτοδιοίκηση ως δηµοτική σύµβουλος του Δήµου Θεσσαλονίκης. Και φυσικά θα είµαι δίπλα στους συµπολίτες µου και µετά τις εκλογές.

εκλογές 2019εθνικές εκλογές 2019Νέα Δημοκρατία