Πολιτική|02.07.2019 12:33

Εκλογές 2019: Οδεύει προς έξοδο από τη Βουλή η Χρυσή Αυγή

Newsroom

Βουλευτικές εκλογές 2019: Η εν μέρει συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων σε συνδυασμό με τα νέα κόμματα που έχουν παρουσιαστεί όπως αυτό της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ίσως είναι η αρχή του τέλους για την ναζιστική οργάνωση μετά από χρόνια πέντε παρουσίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το μήνυμα έχει ληφθεί ήδη από τις Ευρωεκλογές καθώς η Χρυσή Αυγή είδε να καταρρέουν τα ποσοστά της και να συγκεντρώνει 4,87% και  συγκεκριμένα αποσπώντας 275.734 ψήφους και κερδίζοντας  μόλις δυο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι η Χ.Α. βρίσκεται εν μέσω και της δικαστικής υπόθεσης και συγκεκριμένα στη φάση των απολογιών των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τόσο το παραπάνω όσο και οι διαξιφισμοι που υπήρξαν πριν τις Ευρωεκλογές, εσωτερικά του κόμματος, εξαιτίας της προώθησης από τον αρχηγό του μορφώματος υπέρ του υπόδικου Γιάννη Λαγού, ο οποίος θα μπορεί να βγει από την χώρα ως Ευρωβουλευτής υπό αυστηρούς όρους, έχει δημιουργήσει ένα καταλυτικό κλίμα διάλυσης.

Την ίδια εικόνα άλλωστε παρουσιάζουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες παρότι παρουσιάζουν μια ανοδική δυναμική σε όλα τα κόμματα, η Χρυσή Αυγή δείχνει να καταρρέει και φαίνεται να μένει εκτός Βουλής με πεντακομματική  Βουλή. Ενδεικτική είναι η τελευταία δημοσκόπηση της της εταιρείας Rass η οποία παρουσίασε την Χ.Α. με ποσοστό 3.2% και εκτός ελληνικού Κονοβουλίου, την ίδια ώρα που την τέταρτη θέση δείχνει να παίρνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,4%.

Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB στο ίδιο μήκος κύματος έδειξε την Χ.Α. με ποσοστά 2,6% με 5%, ενώ και η δημοσκόπηση Pulse έδωσε σχεδόν το ίδιο ποσοστό στη πρόθεση ψήφου και συγκεκριμένα 3% με 5%.

Χρυσή Αυγήεθνικές εκλογές 2019εκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019