Πολιτική|03.07.2019 07:30

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Οι «κόντρες» on air με Κοσιώνη και Παπαχελά (vid)

Newsroom

Ο πρωθυπουργός έσπασε το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό και το πρώτο τέταρτο της συνέντευξης επικεντρώθηκε σε αυτή ακριβώς την κόντρα, με τα… καρφιά και από τις δύο πλευρές να δίνουν και να παίρνουν. Απέναντί του η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ Σία Κοσιώνη και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς.

«Όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν είναι περασμένα, δεν είναι όμως ξεχασμένα. Μένει να δούμε αν με την παρουσία μου στον ΣΚΑΪ αποκαθίσταται η κανονικότητα», ανέφερε, μιλώντας ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ορισμένες φορές με πλήγμα στην αξιοπιστία, στο κύρος και στην αντικειμενικότητα, υπερβήκατε τα όρια», επέμεινε πάντως ο πρωθυπουργός για την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από τη διοίκηση του ΣΚΑΪ μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του σταθμού με την οποία στοχοποιούσε την κυβέρνηση για το γεγονός.

«Εν πάση περιπτώσει είμαι εδώ διότι θέλω να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα και γιατί πιστεύω ότι η παρουσία μου εδώ μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην πραγματικότητα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απετέλεσε μια πολιτική δύναμη που δημιουργούσε ανασφάλεια, όχι σε δημοσιογράφους, αλλά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που σήμερα πληρώνουν για την κατοχή δημόσιας συχνότητας, σε αντίθεση με το παρελθόν που «δεν πλήρωναν μια».

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε ειδική αναφορά στους δημοσιογράφους - υποψηφίους με τη ΝΔ, λέγοντας ότι προτιμά τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να υπερασπίζονται τις θέσεις της ΝΔ από τα έδρανα της Βουλής!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε πολύ μεγάλα και δύσκολα ζητήματα. Πέτυχε στον βασικό του στόχο να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

Ωστόσο, προσδοκία μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού ήταν αυτό να γίνει πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα», ανέφερε για το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός.  

Για την πυρκαγιά στο Μάτι

Από τη συνέντευξη και τις on air «κόντρες» του πρωθυπουργού με τους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η τραγωδία στο Μάτι, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «Δεν μου είπαν για τους νεκρούς μπροστά στις κάμερες».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε για όσα συνέβησαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο: «Για εμένα δεν ήταν σαφές τι είχε γίνει (στη σύσκεψη). Εγώ εκείνη τη μέρα βρισκόμουν σε διεθνή εκδήλωση για μια βράβευση. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν πως η φωτιά στο Μάτι ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν μου είπαν για νεκρούς, δεν υπήρχαν νεκροί. Μπήκαν στο αεροπλάνο, είχα την εικόνα του τραγικού. Είχαμε την αίσθηση πως η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ήταν μεγάλη καταστροφή.  Προσγειώθηκα. Πέρασα από πάνω και είδα μια καταστροφική εικόνα. Δεν ήξερα αν είχε δοθεί εντολή για εκκένωση.

Από το αεροπλάνο βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα αν βγαίνω σε ζωντανή σύνδεση εκείνη την ώρα. Θα το πω με κατάθεση ψυχής: Το τελευταίο πράγμα που με ένοιαζε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Πήγα εκεί μέσα και είδα παγωμένα πρόσωπα, ρωτούσα.

Ήξερα πως υπήρχαν φήμες για νεκρούς από αναθυμιάσεις, έναν, δύο. Λάθη γίνονται. Βαραίνει τη συνείδησή μου ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Την επόμενη μέρα ζήτησα να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο. Ανέλαβα όλη την ευθύνη και ευθύνες που δεν μου αναλογούν, για την πολυετή ανεπάρκεια».

Για τις διακοπές στο κότερο

Στη συνέχεια ο Αλέξης Παπαχελάς ρώτησε τον πρωθυπουργό για τις διακοπές του στο κότερο του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, με τους τόνους να ανεβαίνουν και πάλι.

Παπαχελάς: Δεν θυμώνετε με τον εαυτό σας δεν υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σας να σας πει ότι είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο για έναν πρωθυπουργό;

Τσίπρας: Ποιο ακριβώς;

Παπαχελάς: Το ότι πήγατε στο σκάφος μιας συμβούλου σας.

Τσίπρας: Πάντως, δεν πήγα στο σκάφος του κ. Αλαφούζου.

Η κόντρα με την Κοσιώνη με φόντο τη 17Ν

Τέλος, σε ερώτηση για δυνατότητα των μελών της 17Ν να κάνουν αίτηση αποφυλάκισης, σχολίασε: «Δεν σας άκουσα το προηγούμενο διάστημα να λέτε για τον κ. Κουφοντίνα, το λέτε 4 μέρες πριν τις εκλογές. Ασκείτε άδικη κριτική στην κυβέρνηση».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη Σία Κοσιώνη λέγοντας ότι «είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα επειδή ο σύζυγός της (σ.σ. Κώστας Μπακογιάννης) έχει χάσει τον πατέρα του (σ.σ. Παύλο Μπακογιάννη) από τρομοκρατική επίθεση της 17Ν». Παρά ταύτα καταλόγισε αντιπολιτευτική διάθεση στη δημοσιογράφο. «Εγώ δεν κάνω αντιπολίτευση, είμαι δημοσιογράφος» απάντησε η Σία Κοσιώνη.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΣΚΑΪ