Πολιτική|03.07.2019 10:16

Τάσος Γαϊτάνης στο Εθνος: «Πολιτική σημαίνει να τολμάς»

Newsroom

«Προτεραιότητά μας είναι η μεταρρύθμιση της δομής και της λειτουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις για τη δημιουργία ενός πιο αποδοτικού και αποτελεσματικού κράτους» λέει ο Τάσος Γαϊτάνης στο ΕΘΝΟΣ κι αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα, αφήνοντας την αυτοδιοίκηση.

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να αφήσετε την αυτοδιοίκηση και να κατεβείτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία;

Αποφάσισα να μπω στην κεντρική πολιτική γιατί πιστεύω ότι πρέπει να την αλλάξουμε. Πολιτική για μένα σημαίνει να τολμάς χωρίς να σκέφτεσαι το πολιτικό κόστος. Σημαίνει να τολμάς να φέρεις νέες ιδέες, να πιστεύεις σε αξίες, να αγαπάς το τόπο σου.

Πιστεύω βαθιά ότι η πολιτική τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό είναι σε κρίση γιατί ακριβώς της λείπουν τα στοιχεία που ανέφερα πιο πάνω.

Οι Έλληνες πολίτες γιατί να επιλέξουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία;

Την Κυριακή οι Έλληνες θα ψηφίσουν την αλήθεια, τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία και που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε ισχυρή ανάπτυξη και ευημερία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια επανάσταση όταν πριν τις ευρωεκλογές τόλμησε να αντιτάξει ένα πολιτικό λόγο ρεαλισμού απέναντι στην παροχολογία του Τσίπρα. Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να τους κοροϊδέψει ξανά.

Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος;

Προτεραιότητά μας είναι η μεταρρύθμιση της δομής και της λειτουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σας υπενθυμίζω ότι ήταν το ελληνικό κράτος αυτό που χρεoκόπησε το 2010 και όχι ο Έλληνας εργαζόμενος ή ο Έλληνας επιχειρηματίας. Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις για τη δημιουργία ενός πιο αποδοτικού και αποτελεσματικού κράτους. Ενός κράτους που θα στηρίζεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ουσιαστική αξιολόγηση, και την αξιοκρατία. Θα δημιουργήσουμε μια νέα αρχιτεκτονική αποκέντρωσης που θα δίνει περισσότερη δύναμη στον πολίτη και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα στο Νότιο Τομέα;

Ο Νότιος Τομέας είναι μια περιοχή με μεγάλα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει φυσικό πλούτο, ιστορία και πολιτισμό. Δυστυχώς, όμως, αντιμετωπίζει τα ίδια τεράστια προβλήματα που βιώνει και η υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν αξιοποιούνται οι τεράστιες δυνατότητες της περιοχής και έτσι χάνονται οι ευκαιρίες ανάπτυξης. Η ρίζα του προβλήματος είναι και πάλι το ελληνικό κράτος. Μέσα σε ένα δαίδαλο γραφειοκρατείας και συγκεντρωτισμού ακυρώνεται κάθε δημιουργική προσπάθεια. Δείτε το παράδειγμα της επένδυσης του Ελληνικού ή τα τεράστια λάθη που γίνονται σε θέματα σχεδιασμού των υποδομών. Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί για θέματα τοπικής ανάπτυξης, μεταφορών και περιβάλλοντος, τις ουσιαστικές αποφάσεις τις παίρνει το κεντρικό κράτος χωρίς την συνεργασία των τοπικών κοινωνιών.

Νέα Δημοκρατίαεκλογές 2019εθνικές εκλογές 2019