Πολιτική|03.07.2019 11:36

Γιάννης Μουζάλας στο Εθνος: «Να µην ξεχνάς από πού ξεκίνησες»

Newsroom

Ακούγοντας τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας στον πλανήτη, έναν Ελληνα µε νιγηριανή καταγωγή, σκέφτηκα µήπως αυτό ήταν το µυστικό του µηνύµατος της ήττας στις ευρωεκλογές και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί στην προσπάθειά µας να τελειώσουµε το συντοµότερο δυνατό µε την ανθρωπιστική κρίση, ξεχάσαµε από πού ξεκινήσαµε. Ξεκινήσαµε από ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση στη δηµόσια Υγεία. Κι όσοι είχαν έπρεπε να πληρώσουν «πόρτα» 5 ευρώ. Σήµερα έχουµε καθολική δωρεάν πρόσβαση σε ιατροφαρµακευτικές υπηρεσίες για όλους. Ξεκινήσαµε από 28% ανεργία (κοντά στο 60% στους νέους) και 1.000.000 χαµένες θέσεις εργασίας.

Σήµερα έχουµε δηµιουργήσει 300.000 νέες θέσεις εργασίας, έχουµε αυξήσει τον κατώτατο µισθό κατά 11% και έχουµε καταργήσει τον ντροπιαστικό υποκατώτατο µισθό. Ξεκινήσαµε έχοντας 3.000 απολύσεις δηµοσίων υπαλλήλων, κλείσιµο της ΕΡΤ, κατάργηση της ∆ηµοτικής Αστυνοµίας, σχολεία και νοσοκοµεία να υπολειτουργούν µε ελλείψεις προσωπικού. Σήµερα έχουµε πληρότητα προσωπικού τόσο σε Υγεία όσο και σε Παιδεία, ενώ έχουµε προκηρύξει πάνω από 25.000 προσλήψεις µόνο σε αυτούς τους δύο κλάδους.

Προσλήψεις που θα γίνουν µε τη µέθοδο 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση στο ∆ηµόσιο και όχι µε τη µέθοδο 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Ξεκινήσαµε µε βαθιά ανθρωπιστική κρίση, βλέποντας ανθρώπους να συνωστίζονται στις πλατείες των πόλεων για να πάρουν µια σακούλα φρούτα και λαχανικά. Σήµερα η ανθρωπιστική κρίση αποτελεί µακρινή ανάµνηση, τόσο µακρινή που οι διεκδικήσεις είναι για περισσότερες παροχές, διεκδικήσεις δίκαιες που θέλουµε την ανανέωση της λαϊκής εντολής για να τις υλοποιήσουµε. Την Κυριακή 7 Ιουλίου ψηφίζουµε έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αγωνίες του.

Κατανοούµε ότι στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλαµε κάναµε λάθη, αδικήσαµε κοινωνικές οµάδες στην προσπάθεια να στηρίξουµε αυτούς που είχαν απολύτως ανάγκη.

Η φορολογία ήταν ένα πεδίο που δεν µπορέσαµε εξαρχής να τη διαµορφώσουµε µε τέτοιον τρόπο που να στηρίζει τη µεσαία τάξη. Από τον Αύγουστο του 2018 που τελειώσαµε µε τα µνηµόνια, µπορέσαµε να επανασχεδιάσουµε τη φορολογική µας πολιτική. Προχωρήσαµε σε µείωση του ΦΠΑ, δηµιουργούµε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για να έρθουν νέες επενδύσεις, φέρνουµε για δεύτερη φορά στη διάρκεια της θητείας µας τις 120 δόσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταµεία και την Εφορία κ.ά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνµπο είχε δίκιο, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάµε από πού ξεκινήσαµε! Στην πολιτική επιβάλλεται όµως, ενθυµούµενοι από πού ξεκινήσαµε, να χαράσσουµε νέους δρόµους για καλυτέρευση της ζωής όλων µας. ∆ιεκδικούµε την ψήφο των πολιτών για το πρόγραµµά µας µε επίκεντρο τον άνθρωπο. Τώρα, διεκδικούµε την ψήφο για τη ζωή µας.

Γράφει ο Γιάννης Μουζάλας, -Γιατρός-ακτιβιστής -Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συµµαχίας Νοτίου Τοµέα Β’ Αθήνας -Πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΣΥΡΙΖΑεκλογές 2019Γιάννης Μουζάλαςεθνικές εκλογές 2019