Πολιτική|03.07.2019 11:41

Δημήτρης Γαλαμάτης: Η 8η Ιουλίου και το πολιτικό μομέντουμ

Newsroom

Οι πολίτες επέβαλαν διά της ψήφου τους εκλογές και ταυτόχρονα αναζήτησαν και υπέδειξαν ένα νέο υπόδειγµα πολιτεύεσθαι. Εβγαλαν εκτός του πολιτικού παιχνιδιού πολιτικά πρόσωπα και σχηµατισµούς που αναδύθηκαν την περίοδο της κρίσης: λαϊκιστές και φασίστες, ανθρώπους επιφανειακά ενδιαφερόµενους και βαθύτατα διαπλεκόµενους, που δεν λάµβαναν το πολιτικό κόστος για µεγάλες και σοβαρές αποφάσεις.

Ανάµεσα στο δέλεαρ των παροχών της απερχόµενης κυβέρνησης και την πειθώ ενός συγκροτηµένου προγράµµατος και µιας προοπτικής της Ν∆ οι πολίτες επέλεξαν στις 26 Μαΐου το δεύτερο. Πορευόµαστε πλέον ως εκλογικό σώµα χωρίς αυταπάτες. Την Κυριακή 7 Ιουλίου ψηφίζουµε για να αναδείξουµε την κυβέρνηση και τους βουλευτές που θα αναλάβουν να δώσουν τις δύσκολες µάχες των επόµενων χρόνων. Γίνεται πλέον σαφές ότι το διακύβευµα της εποµένης των εθνικών εκλογών θα είναι πολύ µεγαλύτερο από την κυβερνητική αλλαγή, ουσιαστικά θα αφορά στην αλλαγή νοοτροπίας. Η Νέα ∆ηµοκρατία είναι έτοιµη για την 8η Ιουλίου.

Το πρόγραµµα της Ν∆, πλήρες, τεκµηριωµένο και κοστολογηµένο, όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτει ως πρωτεύοντα στόχο την αυτοδύναµη Ελλάδα και συµπυκνώνει τη φιλοσοφία της Ν∆ για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό του κεντρικού σχεδιασµού η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον ρόλο της ως ενός µεγάλου κέντρου που έχει τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε κόµβο της αναπτυξιακής στρατηγικής για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Στα 30 χρόνια της σταθερής και αδιάλειπτης παρουσίας µου στον πολιτικό βίο µε διακατέχει η ισχυρή πεποίθηση ότι η σχέση του πολίτη µε τον πολιτικό δεν είναι στατική, αλλά δυναµική. Γι’ αυτό ο πολιτικός πρέπει να προπορεύεται, να αφουγκράζεται τα µηνύµατα των καιρών. Στις 8 Ιουλίου είµαστε έτοιµοι να προχωρήσουµε µε σκληρή δουλειά, συνέργειες και πνεύµα συνεργασίας, για να εφαρµόσουµε πολιτικές µέσα από ένα τεράστιο απόθεµα µελετών και ιδεών που έχουν παρουσιαστεί για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της εδώ και δεκαετίες και που παραµένουν ανεφάρµοστες λόγω της αδυναµίας του πολιτικού προσωπικού να τις συνθέσει και να συνεργαστεί.

Προσωπική µου αποστολή ως βουλευτής της Ν∆ θα είναι να βοηθήσω στην ένωση και τη συνεργασία των δηµιουργικών δυνάµεων της Θεσσαλονίκης, που σήµερα λειτουργούν µεµονωµένα και αποσπασµατικά, ώστε να διεκδικήσει η πόλη τον κρίσιµο ρόλο της µέσα στη νέα πραγµατικότητα που διανοίγεται για τη χώρα µας την εποµένη των εθνικών εκλογών.

Γράφει ο Δημήτρης Γαλαμάτης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης

εκλογές 2019Νέα Δημοκρατίαεθνικές εκλογές 2019