Πολιτική|03.07.2019 17:15

Εκλογές 2019: Οι εμφανίσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη στον δρόμο για την κάλπη

Γιάννης Πολίτης

Βουλευτικές εκλογές 2019: Πέντε μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν μπει στην τελική ευθεία της επικοινωνιακής τους προβολής.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 20:30 θα μιλήσει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα.

Ο νομός Αχαΐας είναι ένας από εκείνους, που ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να είναι υποψήφιος στις εκλογές. Μάλιστα, για πρώτη φορά στον ίδιο νομό θα είναι υποψήφιοι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμη στον ίδιο νομό θα είναι υποψήφιος και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα κινηθεί βορειότερα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στις 20:30, στην προβλήτα Α' στο Λιμάνι. 

Στην ίδια περιοχή είχε μιλήσει και στις ευρωεκλογές, ενώ στον ίδιο χώρο μίλησαν τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός θα ρίξει την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας το βράδυ της Παρασκευής στην Πλατεία Συντάγματος.

Ντιμπέιτ στον Alpha με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης (περίπου στις 21:15) θα δώσει μία διαφορετική συνέντευξη υπό τη μορφή ντιμπέιτ. Συγκεκριμένα θα βρεθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha όπου θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις 10 δημοσιογράφων.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Αντώνης Σρόιτερ. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα απαντήσει για εθνικά θέματα, εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας, προστασίας του πολίτη, δικαιοσύνης, εργασίας, παιδείας και υγείας.

Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ 

Χριστίνα Κράτση (τομέας Εξωτερικών), Κώστας Σαρικάς (τομέας Εθνικής Άμυνας), Βαγγέλης Δουράκης (τομέας Οικονομικών), Μαρία Τσινκίδου (τομέας Εργασίας), Ελένη Λαζάρου (τομέας Παιδείας), Χάρις Μανουσάκη (τομέας Υγείας), Ρεγγίνα Σπυράτου (τομέας Δικαιοσύνης), Πέτρος Καρσιώτης (τομέας Ασφάλειας) και Χρύσανθος Κοσελόγλου (Πολιτικό).

Αύριο Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία, στις 20:00 στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

T

Αυλαία σε Κεντρική Μακεδονία

Παράλληλα το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα θα βρεθεί σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία, ενώ το ίδιο βράδυ θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη χωρίς ωστόσο να μιλάει στο εκλογικό του ακροατήριο. 

εκλογές 2019Κυριάκος Μητσοτάκηςεθνικές εκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019Αλέξης Τσίπρας