Πολιτική|03.07.2019 21:02

Ανάλυση Παναγόπουλου στο Open: Αυτή την ώρα η ΝΔ κινείται στο 38,5% (vid)

Newsroom

Βουλευτικές εκλογές 2019: Ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος σχολιάζοντας την πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV με την Έλλη Στάη ανέφερε ότι «το 6,9% της αποχής είναι ανάλογο με τα ποσοστά που μας έδιναν ότι θα απέχουν από τις κάλπες στις Ευρωεκλογές, κάτι που μας παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα το ποσοστό της συμμετοχής θα είναι περίπου ίδιο με αυτό των ευρωεκλογών».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «έχουμε άνοδο των ποσοστών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Η μεγαλύτερη, όμως, άνοδος είναι για τη Νέα Δημοκρατία με συνέπεια να έχει διευρυνθεί η ψαλίδα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστά ανάλογα με τα πραγματικά ποσοστά τους στις ευρωεκλογές, κάτι το οποίο σημαίνει ότι με την κατανομή των αναποφάσιστων θα δούμε και το ποσοστό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο υψηλό από αυτό των ευρωεκλογών».

«Υπολογίζοντας πως κινήθηκαν οι αναποφάσιστοι στις ευρωεκλογές, αλλά κυρίως υπολογίζοντας το πως κινήθηκαν όσοι έπαψαν να είναι αναποφάσιστοι στην προηγούμενη και στην τωρινή δημοσκόπηση θα έλεγα ότι το πρώτο κόμμα που είναι η Νέα Δημοκρατία κινείται αυτή την ώρα περίπου στο 38% με 38,5%. Είναι μία απλή υπόθεση εργασίας», είπε ακόμη.

Ακόμη υπογράμμισε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων κινήθηκε προς τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Το μεγαλύτερο κομμάτι εισροών το είχε η Νέα Δημοκρατία απ' ότι είχε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον αναφέρθηκε στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά. Είναι σημαντική η άνοδός του συγκρητικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση πριν από 10 μέρες». Σχολιάζοντας την πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ -αναφορικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση έκανε λόγο για «μετακίνηση ψηφοφόρων του κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης σχολιάζοντας την νέα πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής είπε ότι «δύσκολα θα μείνει εκτός Βουλής αν και το κατώτερο όριό της είναι κάτω από 3%. Έχει μία σταθερή πτώση στα ποσοστά της». Τ

έλος αναφερόμενος στο ποσοστό του ΜέΡΑ25 σημείωσε ότι «εμφάνισε πολύ χαμηλότερο ποσοστό από την προηγούμενη έρευνα. Έχει μία βασική διαρροή προς τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Το προφίλ των αναποφάσιστων

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco το προφίλ των αναποφάσιστων είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες, είναι άνθρωποι ανάμεσα στα 25 και 55 έτη και προέρχονται από πολίτες που επέλεξαν κόμματα που πήραν στις ευρωεκλογές κάτω από 3%.

εκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019εθνικές εκλογές 2019δημοσκόπηση Alco