Πολιτική|04.07.2019 10:59

Εκλογές 2019: Η νέα γενιά πάει στις κάλπες στις 7 Ιουλίου (vid)

Newsroom

Βουλευτικές εκλογές 2019: «Ελπίζω οι νέες γενιές που έρχονται να είναι αυτές που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη και όχι στην παρακμή». Η Σπυριδούλα τελείωσε φέτος το σχολείο και ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος. Την Κυριακή θα περάσει πίσω από το παραβάν και θα ψηφίσει στις εκλογές για πρώτη φορά. Με ποιο κριτήριο όμως θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα; Οι νέοι ψηφοφόροι δεν μένουν αμέτοχοι στα πολιτικά γεγονότα και φροντίζουν να ενημερώνονται. 

«Δεν θεωρώ ότι η πλειοψηφία των νέων ενημερώνεται συνειδητά, τώρα μπαίνουμε κι εμείς στο κόλπο…». Το δίλημμα κάλπη ή παραλία δεν τίθεται για τον 18χρονο Γιώργο. «Πιστεύω ότι αν δεν ψηφίσω θα επηρεάσει σε πάρα πολύ μικρό βαθμό το γενικό αποτέλεσμα αλλά θα ήθελα να ξέρω ότι δεν το άφησα στην τύχη όλων των άλλων και ότι έκανα και εγώ κάτι για αυτό». 

H Τζωρτζίνα είναι φοιτήτρια στο τμήμα φιλολογίας και  θα ψηφίσει εκείνον  που θα έχει καλύτερο πρόγραμμα στα θέματα της παιδείας. «Τα κριτήρια μου ουσιαστικά είναι τι θα κάνει καλύτερα ο καθένας στα θέματα της παιδείας», τονίζει η ίδια. Η Σπυριδούλα, ο Γιώργος, και η Τζωρτζίνα μεγάλωσαν στα χρόνια της οικονομικής  κρίσης και σε εκείνα της έκρηξης των social media. Το σίγουρο είναι πως η ψήφος τους θα αποτυπώσει τις σκέψεις και τα θέλω  της νέας γενιάς.

αποτελέσματα εκλογών 2019εθνικές εκλογές 2019εκλογές 2019