Πολιτική|04.07.2019 08:29

Εκλογές 2019-Νέα Δημοκρατία: Ισχυρή εντολή ή... πολιτικές περιπέτειες

Σπύρος Μουρελάτος

Με την κεντρική εκδήλωση της Νέας Δηµοκρατίας στον πεζόδροµο του Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισέρχεται στην τελική ευθεία για την κρίσιµη εκλογική αναµέτρηση της προσεχούς Κυριακής. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ αναµένεται να εµφανιστεί ενωτικός, υπογραµµίζοντας ότι, εφόσον τον εµπιστευθεί ο ελληνικός λαός, από τις 8 Ιουλίου θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, ωστόσο θα ζητήσει εκ νέου ισχυρή εντολή, επισείοντας τον κίνδυνο των περιπετειών για τη χώρα, σε µία συγκυρία που επείγουν να ληφθούν άµεσα σηµαντικές αποφάσεις στο µέτωπο της οικονοµίας, αλλά και των εθνικών θεµάτων.

Με κύριο όπλο τις βασικές οικονοµικές του δεσµεύσεις για µείωση φόρων, προσέλκυση επενδύσεων, δηµιουργία νέων και καλύτερα αµειβόµενων θέσεων εργασίας, αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυηµένο εισόδηµα, αλλά και δικλίδες ασφαλείας για την τήρηση της εργατικής νοµοθεσίας, ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να αποθαρρύνει εκ νέου τους πολίτες να εµπιστευθούν µικρότερα κόµµατα, τα οποία, όπως θα πει, δεν θα διαδραµατίσουν κανέναν ρόλο την επόµενη των εκλογών ηµέρα.

Στην τελική ευθεία Είναι σαφές πως το κέντρο βάρους της «γαλάζιας» προεκλογικής καµπάνιας, ιδίως την τελευταία εβδοµάδα, έχει πέσει στην όσο το δυνατόν µεγαλύτερη συµπίεση των κοµµάτων στις δεξιές παρυφές της Ν∆ και συγκεκριµένα της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Λύσης. Εξ ου και ο πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία αύριο σε νοµούς της Μακεδονίας, µε τελικό προορισµό το βράδυ τη Θεσσαλονίκη.

Στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα δύο προαναφερθέντα κόµµατα κατέγραψαν τις µεγαλύτερες επιδόσεις τους, βρέθηκε µάλιστα ο κ. Μητσοτάκης το τριήµερο από την προηγούµενη Παρασκευή έως την Κυριακή, επιβεβαιώνοντας την κλιµακούµενη πίεση που ασκεί προς τη συγκεκριµένη κατεύθυνση το Μοσχάτο. Εν τω µεταξύ, σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο, ο κ. Μητσοτάκης ιεραρχεί ως απόλυτη προτεραιότητα της χώρας και της Ευρώπης κατ’ επέκτασιν την ανάκαµψη της οικονοµίας, η οποία σε ό,τι αφορά στη χώρα µας αναµένεται να επιτευχθεί µέσω της µείωσης της φορολογίας, της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και της αύξησης της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Ο πρόεδρος της Ν∆ επιµένει πως το εµπροσθοβαρές πρόγραµµα τολµηρών µεταρρυθµίσεων που πρόκειται να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους µας την επαύριο κιόλας των εκλογών αναµένεται να λειτουργήσει ως διαβατήριο για την αποκλιµάκωση σε δευτερεύοντα χρόνο του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασµα. Χθες, ο πρόεδρος της Ν∆ παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha, µε συντονιστή τον δηµοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. Παρόντες ήταν δέκα δηµοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθµού, που καλύπτουν διαφορετικούς τοµείς και υπέβαλαν στον κ. Μητσοτάκη σχετικά ερωτήµατα, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις περισσότερες όψεις του προγράµµατός του.

Νέα Δημοκρατίααποτελέσματα εκλογών 2019Κυριάκος Μητσοτάκηςεθνικές εκλογές 2019εκλογές 2019