Πολιτική|05.07.2019 10:53

Βαρβιτσιώτης στο Έθνος: ?εν υπάρχει καµία κρυφή ατζέντα

Newsroom

Βουλευτικές εκλογές 2019: Για ένα νέο κοινωνικ ό συµβόλαιο µεταξύ κράτους, εργαζοµένων και επιχειρήσεων, το οποίο θα συµβάλει στην οικονοµική ανάκαµψη της χώρας, κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης λέει στο «Εθνος» ότι η Νέα ∆ηµοκρατία δεν έχει κρυφή ατζέντα µε στόχο την καταστροφή του κοινωνικού κράτους. Επαναλαµβάνει, επίσης, τις προεκλογικές δεσµεύσεις του κόµµατος για την κατάργηση του νόµου Παρασκευόπουλου και την ενίσχυση της Αστυνοµίας.

Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπέρµετρη φορολόγηση. Εάν η Ν∆ είναι κυβέρνηση, τι αναµένεται να αλλάξει στην καθηµερινότητα του Ελληνα, ο οποίος βίωσε µια δεκαετή κρίση;

Το ζήτηµα της φορολογίας είναι αυτό που, µεταξύ άλλων, αποτυπώνει σήµερα τη δοµική µας διαφορά µε τη σηµερινή κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυµεί µια Ελλάδα φτωχοποιηµένη. Με τους πολίτες της να «κρέµονται» από τις επιδοµατικού τύπου εξαγγελίες του εκάστοτε Τσίπρα. Εµείς, αντιθέτως, σχεδιάζουµε, εδώ και τρία χρόνια, µια Ελλάδα ισχυρή και ευηµερούσα. Με έναν πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δε θα εισβάλλει στην τσέπη των πολιτών όλο τον χρόνο -µέσω της φορολογίας- και στο τέλος της τετραετίας θα εξαγγέλλει απλά τι προτίθεται να τους επιστρέψει. Με ένα στοχευµένο πρόγραµµα φορολογικών απαλλαγών που συνοδεύεται από ένα αντίστοιχο πρόγραµµα συµµαζέµατος των κρατικών δαπανών. Χωρίς απολύσεις, χωρίς υποβάθµιση των παρεχόµενων υπηρεσιών, αλλά και χωρίς τη µισθοδοσία στους κάθε λογής «Καρανίκες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί ότι έχετε κρυφή ατζέντα, η οποία, µεταξύ άλλων, προβλέπει την καταρράκωση του κοινωνικού κράτους. Μπορείτε να δεσµευτείτε ότι εφόσον είστε κυβέρνηση δεν θα θιγούν κεκτηµένα των εργαζοµένων;

Καµία κρυφή ατζέντα δεν υπάρχει. Είναι η πρώτη φορά που το πρόγραµµα ενός κόµµατος έχει παρουσιαστεί τόσο διεξοδικά και κοστολογηµένα. Κρυφές ατζέντες και «παράλληλα προγράµµατα» υιοθέτησαν όσοι πολιτεύτηκαν εξαγγέλλοντας προγράµµατα Θεσσαλονίκης και στην πράξη εφάρµοσαν τυφλά τα «προγράµµατα Βρυξελλών». Οσοι πανηγύριζαν ότι δήθεν επανέφεραν τις συλλογικές συµβάσεις και την ίδια στιγµή υπέγραφαν για επταήµερη εργασία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στον τουρισµό και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Ας είµαστε ξεκάθαροι: Η Νέα ∆ηµοκρατία έρχεται για να κάνει τη ζωή των εργαζοµένων καλύτερη. Αυξάνοντας όχι µόνο το εισόδηµά τους, αλλά και τον αριθµό τους. Γιατί εµείς πιστεύουµε ότι για να γυρίσει η χώρα σελίδα, χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συµβόλαιο µεταξύ εργαζοµένων, κράτους και επιχειρήσεων. Με το κράτος να προσφέρει ένα καλό επιχειρηµατικό περιβάλλον και χαµηλή φορολογία. Και τις επιχειρήσεις, από την πλευρά τους, να αµείβουν καλά τους εργαζόµενούς τους και να τους κάνουν συµµέτοχους στα κέρδη.

Ανησυχείτε για τυχόν θερµό επεισόδιο στο Αιγαίο, εξαιτίας της έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας; Ποια εκτιµάτε ότι θα πρέπει να είναι η αντιµετώπιση της αναθεωρητικής συµπεριφοράς της Τουρκίας;

Νοµίζω ότι πρόκειται για µια κρίση που γίνεται περισσότερο µε όρους δηλώσεων και «επικοινωνιακού σόου».

Αφορά περισσότερο το δηµόσιο προφίλ του Τούρκου προέδρου και λιγότερο τις σχέσεις µεταξύ των δύο χωρών. Είναι σαφές ότι ο κ. Ερντογάν σήµερα, µετά την ήττα του στον ∆ήµο Κωνσταντινούπολης, επιχειρεί να «δυναµώσει» την πληγωµένη εικόνα του και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Γι’ αυτό και καταφεύγει στη γνωστή µέθοδο: την επιτηδευµένη κλιµάκωση των σχέσεων της Τουρκίας µε την Ελλάδα και την Κύπρο, προκειµένου να συσπειρώσει το ακροατήριό του.

Είναι σαφές πως η Ελλάδα επιδιώκει µια αµοιβαία επωφελή σχέση καλής γειτονίας µε την Τουρκία. Είναι, επίσης, σαφές όµως ότι αυτή δεν πρόκειται επ’ ουδενί να γίνει µε «εκπτώσεις» πάνω στα εθνικά µας θέµατα. Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα θα εκπέµψει ένα σαφές µήνυµα στο εξωτερικό: ότι έχει νέα ισχυρή κυβέρνηση και αυτοδύναµο πρωθυπουργό για να διαπραγµατευτεί, στο εξής, τα εθνικά µας θέµατα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί τα τελευταία 24ωρα τους πολίτες για τον κίνδυνο της χαµένης ψήφου, στοχοποιώντας τα µικρότερα κόµµατα. Ποιες δυνάµεις έχετε στο µυαλό σας όταν προαναγγέλλετε την επιδίωξη ευρύτερων πολιτικών συγκλίσεων;

Εµείς απευθυνόµαστε σήµερα σε όλους: και σε ανθρώπους που ψήφισαν µικρότερα κόµµατα στις ευρωεκλογές, και σε πολίτες που δεν µας έχουν ξαναψηφίσει στο παρελθόν, αλλά και σε νέους ψηφοφόρους. Εµείς δεν προτάσσουµε το «ή εµείς ή αυτοί»! Επιδιώκουµε την κοινωνική σύνθεση. Οι Ελληνες είµαστε πολύ λίγοι για να είµαστε διχασµένοι.

Οι προσεχείς εκλογές έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Για πρώτη φορά ύστερα από δέκα χρόνια οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη µε βασικό κίνητρο να ψηφίσουν και όχι να καταψηφίσουν. Η µεθαυριανή εκλογή θα είναι προσδοκίας και όχι διαµαρτυρίας. Γι’ αυτό και θεωρώ πως κάθε ψήφος σε κόµµα που γέννησε η κρίση είναι ψήφος παραµονής µέσα σε αυτήν. Σήµερα αυτοδύναµη κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας σηµαίνει πολιτική σταθερότητα και άρα αυτοδύναµη Ελλάδα µε ισχυρή ανάπτυξη στο αύριο.

Στην κορυφή της προεκλογικής σας ατζέντας είναι το ζήτηµα της ασφάλειας. Πώς θα πατάξετε τα κρούσµατα ανοµίας που ταλαιπωρούν περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας αλλά και τις δυτικές συνοικίες;

Ενας πολίτης που ανησυχεί για τη ζωή του και για την περιουσία του δεν είναι πραγµατικά ελεύθερος. Γι’ αυτό δηµιουργούµε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να µπορέσουν οι άντρες και οι γυναίκες των Σωµάτων Ασφαλείας να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Επαναφέρουµε το ταχύτερο την οµάδα ∆ΕΛΤΑ και ενισχύουµε την οµάδα ∆ΙΑΣ µε πρόσληψη 1.500 νέων αστυνοµικών. Με αυτό τον τρόπο, θα µπορέσουµε να ενισχύσουµε τις περιπολίες στις γειτονιές, µε ένστολη αστυνόµευση, πεζή και εποχούµενη, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Προχωράµε άµεσα στην κατάργηση του νόµου Παρασκευόπουλου, ώστε να σταµατήσει η µαζική απελευθέρωση καταδικασµένων για βαρύτατα ποινικά αδικήµατα, και επαναφέρουµε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Και φυσικά θα ενισχύσουµε περισσότερο τις περιοχές εκείνες που αντιµετωπίζουν µεγαλύτερα προβλήµατα υποστελέχωσης, όπως η ∆υτική Αθήνα. Ασφάλεια για εµάς σηµαίνει δηµοκρατία. Σηµαίνει ελευθερία. Σηµαίνει πολιτισµός.

∆εν είναι ούτε «δεξιά» ούτε «αριστερή» πολιτική. Και είναι στοιχειώδης υποχρέωση της κάθε οργανωµένης πολιτείας να την παρέχει...

εκλογές 2019εθνικές εκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης