Πολιτική|05.07.2019 20:58

Το δημοψήφισμα που... δεν άλλαξε την Ευρώπη: Από το Σύνταγμα στη συνθηκολόγηση (vid)

Newsroom

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και το Open TV έκανε αναδρομή σε όλα όσα συνέβησαν από τότε μέχρι και σήμερα, τρεις μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Πρόκειται για εικόνες που σημάδεψαν μία ολόκληρη περίοδο, τότε που η παγκόσμια κοινή γνώμη είχε στραμμένο το βλέμμα της στην Ελλάδα.

Οι κλειστές τράπεζες, οι χωριστές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ, το κυνήγι των δημοσιογράφων για μία δήλωση των πρωταγωνιστών, αλλά και ο κόσμος που χόρευε στην πλατεία Συντάγματος λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή των Ελλήνων και το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν μόνο μερικές από τις εικόνες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Εικόνες που σημάδεψαν μια ολόκληρη περίοδο, όπως οι κλειστές τράπεζες, οι ουρές στα ΑΤΜ, τα capital controls, το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο φόβος για την επιστροφή στη δραχμή, οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα για το «Ναι» και το «Όχι».

Ένα ρεπορτάζ με τα πρόσωπα που στιγμάτισαν εκείνη την περίοδο, τότε που το ελληνικό δράμα κορυφώθηκε, ενώ έπεφτε το πιο βαθύ σκοτάδι στο τούνελ των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης...


εθνικές εκλογές 2019Open TVδημοψήφισμα