Πολιτική|06.07.2019 20:24

Εκλογές 2019: Η πολιτική «βουλιµία» του Άδωνη και η... απειλή του Δένδια

Αντώνης Γκιόκας

Όσοι γνωρίζουν έστω και τα βασικά στο εσωτερικό της Νέας ∆ηµοκρατίας, ξέρουν ότι ο αντιπρόεδρός της, Αδωνις Γεωργιάδης, επιθυµεί σφόδρα να είναι ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του κόµµατος. Προσοχή, όχι µόνο στον Βόρειο Τοµέα της Αθήνας όπου είναι υποψήφιος και έχει πανίσχυρο, επίσης, αντίπαλο, τον έτερο αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη, αλλά πανελλαδικά. Από αυτό τον στόχο µπορεί να τον αποµακρύνει µόνο ένας.

Ο πλέον ισχυρός εκπρόσωπος του Κοινωνικού Φιλελευθερισµού εντός της παράταξης και πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της ενιαίας Β’ Αθηνών, Νίκος ∆ένδιας. Θα µου πείτε ότι ο στόχος είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος, καθώς ο Νότιος Τοµέας της Β’ Αθηνών όπου είναι υποψήφιος ο ∆ένδιας είναι µεγαλύτερος από τον Βόρειο του Αδωνη. Κι όµως, έτσι δηλώνουν από το περιβάλλον του.

Οτι θέλει να είναι ο πρώτος των πρώτων. Σε αυτήν τη φιλοδοξία του έχει αρωγό τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος δεν µπορεί να ξεπεράσει µε τίποτα το γεγονός ότι ο ∆ένδιας, παρότι υπερασπίστηκε τα πεπραγµένα της διακυβέρνησής τους, δεν δέχθηκε να υποταχθεί ιδεολογικά στη «φράξιά» του, κρατώντας ψηλά εντός της Ν∆ το λάβαρο των ιδρυτικών διακηρύξεων της Νέας ∆ηµοκρατίας και του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραµανλή…

Δημοσιεύθηκε στη στήλη «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Νέα Δημοκρατίαεθνικές εκλογές 2019Άδωνις Γεωργιάδηςεκλογές 2019βουλευτικές εκλογέςΝίκος Δένδιας