Πολιτική|07.07.2019 15:29

Εκλογές 2019: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία

Newsroom

Βουλευτικές εκλογές 2019: Το εκλογικό του δικαίωμα με συντροφιά τους νέους από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε το πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας νωρίς το πρωί στην Κυψέλη.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για τη ζωή τους. Οι κάλπες άνοιξαν και είναι άδειες, συνεπώς αυτοί θα κρίνουν το αποτέλεσμα», είπε ο πρωθυπουργός απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα  σε όλους και σε όλες να μην πτοηθούν από τη ζέστη, «αξίζει για 20 λεπτά να είναι παρόντες και παρούσες στην εκλογική διαδικασία. Στους νέους και τις νέες. Αυτοί μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές και τις μεγάλες ανατροπές. Να μην αφήσουν την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή τους, σε άλλους», προσθέτοντας στο τέλος «να κρίνουν αυτοί το μέλλον τους».

Διαβάστε στο ethnos.gr λεπτό προς λεπτό τη ροή αποτελεσμάτων για τις βουλευτικές εκλογές 2019

Παράλληλα, Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του κόμματος και μη να τον στηρίξουν: «για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες τους» έτσι ώστε να συνεχίσει η χώρα την πορεία προς τα μπροστά».

Μικροένταση στο εκλογικό κέντρο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ομάδα ατόμων, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, βρέθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο όπου ο Μητσοτάκης έφτασε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Τα άτομα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα βρέθηκαν έξω από το κέντρο που ο κ. Μητσοτάκης έφτασε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ την ίδια στιγμή οπαδοί του κόμματός του φώναζαν «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν μαζί με τον γιο του τη στιγμή της έντασης. 

«Αύριο ξημερώνει μια καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας»

«Οι εκλογές είναι η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 416 εκλογικό τμήμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου.

«Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. Είμαι σίγουρος ότι αύριο ξημερώνει μια καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας. Καλή ψήφο σε όλες και όλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκλογές 2019 - Ψήφισε ο Κουτσούμπας: «Να Διεκδικήσουμε το δίκιο μας» (vid)

Εκλογές 2019: Ο Βαρουφάκης ψήφισε πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς

Εκλογές 2019 - Γεννηματά: Σήμερα η λογική επιστρέφει (vid)

Παυλόπουλος: Είναι η ημέρα του πολίτη

«Οι δηλώσεις περιττεύουν σήμερα, είναι η ημέρα του πολίτη και της λαϊκής ετυμηγορίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Χειροκροτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής στην Θεσσαλονίκη

Στο 364ο εκλογικό τμήμα, στον Άγιο Ελευθέριο, ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Έξω από το εκλογικό τμήμα τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και κομματικά στελέχη της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής έκανε χειραψίες με πολίτες που εκείνη την ώρα πήγαιναν να ψηφίσουν, φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν, ευχήθηκε «καλή δύναμη» στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και αποχώρησε χωρίς να κάνει δήλωση.

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πουλάκης. «Από τις 7 η ώρα το πρωί η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Λειτουργούν και τα 21.478 εκλογικά τμήματα, έχουμε επικοινωνήσει και με τις 59 εκλογικές περιφέρειες. Μικρά προβλήματα που μας ενημέρωσαν ότι υπήρξαν, λύθηκαν και δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κανένα πρόβλημα.

Εκλογές 2019: Άνοιξαν οι κάλπες - Πού και πώς ψηφίζουμε για τις εθνικές εκλογές 2019

Στο μεταξύ, λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο με 30 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών που ενημερώνουν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για το πού ψηφίζουν».  Ο τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες είναι 213 136 1500.

αποτελέσματα εκλογών 2019εθνικές εκλογές 2019ΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίαεκλογές 2019