Πολιτική|07.07.2019 21:27

Αποτελέσματα εκλογών: Ο Τσίπρας περιμένει στο Μαξίμου τον Μητσοτάκη (vids)

Newsroom

Βουλευτικές εκλογές: Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και του είπε ότι τον περιμένει στο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά του.

Έτσι, η παράδοση-παραλαβή θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ αμέσως μετά έρχονται τα δύο πρώτα νομοσχέδια.

Νωρίτερα, με την ανακοίνωση του exit poll, κύκλοι της Κουμουνδούρου σημείωσαν:

«Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εντούτοις φαίνεται να κερδίζει  σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στο τόπο μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 4,5 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου αφήνει μία πλούσια παρακαταθήκη, μία χώρα με ρυθμισμένο δημόσιο χρέος απαλλαγμένη από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, με εύρωστα τα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία, ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας και εννέα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης. Αυτές τις κατακτήσεις θα υπερασπιστούμε από τη θέση της ισχυρής Αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας όρισε η λαϊκή ετυμηγορία.

Ρόλο που θα τιμήσουμε με υπευθυνότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας».

Αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί ένα ισχυρό δείγμα πολιτικού πολιτισμού.

Αντίστοιχα, στις 26 Ιανουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν παρών για να υποδεχτεί τον νέο πρωθυπουργό, ως είθισται.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε από τον διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά κ. Μπούρα στον  νομικό σύμβουλο του κ. Τσίπρα, κ. Σαγιά.

Και ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο ότι δεν υπήρχε κανείς να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό...



αποτελέσματα εκλογών 2019εκλογές 2019εθνικές εκλογές 2019