Πολιτική|08.07.2019 00:44

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Εκλέγεται η Κατερίνα Νοτοπούλου - Εκτός ο Νίκος Ταχιάος

Newsroom

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών στις εκλογές 2019, με τη μάχη να μαίνεται και στη Θεσσαλονίκη. 

Στην Α’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ κερδίζει επτά έδρες στη μάχη του σταυρού και αυτή τη στιγμή μπροστά είναι, κατά σειρά ψήφων, οι Κώστας Καραμανλής (εκλέγεται χωρίς σταυρό), Κώστας Γκιουλέκας, Ελένη Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Αννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κουβέλας. Εκτός μένει ο Νίκος Ταχιάος, που ήταν και υποψήφιος δήμαρχος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές και προς στιγμήν προηγούνται οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις και Αλέκος Τριανταφυλλίδης. Κοντά, πάντως, βρίσκεται και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. 

Το Κίνημα Αλλαγής εκλέγει έναν βουλευτή και αυτή τη στιγμή προηγείται ο Χάρης Καστανίδης, με τον Κυριάκο Κυριάκο πάντως σε πολύ κοντινή απόσταση. Ελληνική Λύση, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 εκλέγουν από έναν βουλευτή, ωστόσο οι αρχηγοί και των τριών κομμάτων έχουν δηλώσει ως μία από τις τρεις επιλογές τους την εν λόγω περιφέρεια. Οπως και να 'χει, αυτή τη στιγμή μπροστά είναι ο Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση, ο Ιωάννης Δελής από το ΚΚΕ και η Σοφία Φουντουκίδου από το ΜέΡΑ25.

εθνικές εκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019εκλογές 2019Νίκος ΤαχιάοςΚατερίνα Νοτοπούλου