Πολιτική|08.07.2019 16:12

Αποτελέσματα 2019: Πρώτη φορά γυναίκα βουλευτή στέλνει η Λέσβος στη Βουλή

Newsroom

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Η Μαρία Κομνηνάκα, με 1.834 ψήφους, θα είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής που στέλνει η Λέσβος στη Βουλή.

Είναι 31 χρόνων, δικηγόρος, ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Διατέλεσε, επί χρόνια, στέλεχος στο Κίνημα Ειρήνης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Η Μαρία Κομνηνάκα είναι κόρη του Απόστολου Κομνηνάκα, συνταξιούχου νομικού και παλιού πολύπειρου αυτοδιοικητικού παράγοντα από την Αγία Παρασκευή, και της Στέλλας Καράβολα από την Αγιάσο.

«Η νέα γενιά έχει χρέος σε αυτές τις εκλογές να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι «κοµπάρσου». Να γυρίσει την πλάτη σε όσους µας έφεραν ως εδώ (ΣΥΡΙΖΑ, Ν∆, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), να στείλει στα αζήτητα τους εγκληµατίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής και τους επίδοξους ακροδεξιούς συνεχιστές τους. Αυτήν τη φορά παίρνουµε τη ζωή µας στα χέρια µας», είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή της στο «ΕΘΝΟΣ» η βουλευτής. 

Εκτός από την Μαρία Κομνηνάκα το νησί θα εκπροσωπηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τον τέως υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στο χώρο της ΝΔ. 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε την μεγάλη ανατροπή όπου ο έως τώρα βουλευτής κ. Πάλλης έχασε την έδρα από τον Γιάννη Μπουρνού.


εκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019Μαρία ΚομνηνάκαΚΚΕεθνικές εκλογές 2019