Πολιτική|08.07.2019 14:30

Εκλογές 2019 – Χρήστος Σταϊκούρας: Θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών;

Newsroom

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Η νίκη της ΝΔ στις εκλογές είναι, πλέον, γεγονός και εκείνο που περιμένουν, πια, όλοι, είναι τα ονόματα της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι ενδείξεις μιλούν για τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα στη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ίδιος, μαζί με ένα μεγάλο επιτελείο, θα επιχειρήσει να μετουσιώσει σε πράξη όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ως τομεάρχης Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε: «Η ΝΔ, πολλές φορές στο παρελθόν και εγώ ως αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών, έχουμε τοποθετηθεί με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν είναι επιλογή της επόμενης κυβέρνησης η προληπτική πιστοληπτική γραμμή», δήλωσε ο ίδιος.

Αυτή η δήλωση Σταϊκούρα απηχεί την επίσημη θέση του κόμματος, όπως ανέφεραν τότε στελέχη της Πειραιώς.

Ο κ. Σταϊκούρας στις ίδιες δηλώσεις του ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά το ταμειακό απόθεμα έχουμε, επίσης, τονίσει ότι δημιουργήθηκε με εσφαλμένο τρόπο, με το σκούπισμα των ταμειακών διαθεσίμων, με τα υπερπλεονάσματα, με την εσωτερική στάση πληρωμών και πρέπει να αξιοποιηθεί με φειδώ και, κυρίως, επ’ ωφελεία της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας».

Το βέβαιο είναι ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα, αφού πρώτα ορκιστεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόσο ο ίδιος όσο και όλο το επιτελείο θεωρούν την οικονομία το βασικό στοίχημα της νέας κυβέρνησης.


εκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019υπουργός ΟικονομικώνΧρήστος Σταϊκούρας