Πολιτική|08.07.2019 16:05

Εκλογές 2019: Aντεξε στις συµπληγάδες του διπολισµού το ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γιωτάκη

Αποτελέσματα εκλογών: Αποφασισµένη και αισιόδοξη για τη δυναµική που θα αποκτήσει το ΚΙΝΑΛ, ασκώντας υπεύθυνη και δοµική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, εµφανίζεται η Φώφη Γεννηµατά, αρχίζοντας από σήµερα κιόλας τον σχεδιασµό της επόµενη µέρας.

Η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής δηλώνει µέσω συνεργατών της ότι το εκλογικό ποσοστό μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και η σηµαντική ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας αποτελεί δικαίωση της στρατηγικής της στόχευσης για την αυτόνοµη πορεία του κόµµατος και την επιµονή προώθησης µείζονων αλλαγών για τη χώρα µε όρους εθνικής συνεννόησης. Μπορεί να µην επετεύχθη ο στόχος της Χαριλάου Τρικούπη για την προσέγγιση διψήφιου ποσοστού, ωστόσο ακόµη και οι αυστηροί κριτές της κυρίας Γεννηµατά στο ΚΙΝΑΛ αναγνωρίζουν ότι κατάφερε να ανοίξει το παιχνίδι σε δυνάµεις εκτός ΠΑΣΟΚ, καθώς και να ελαχιστοποιήσει τις ζηµίες από την υψηλού ρίσκου κίνηση να συγκρουστεί στο... παραπέντε των εκλογών µε τον Ευ. Βενιζέλο.

Στοίχηµα ενότητας

Το στενό της επιτελείο υποστηρίζει ότι το στοίχηµα εφεξής θα κριθεί από τη δυναµική που θα αναπτύξουν βουλευτές και στελέχη, διατηρώντας στο εσωτερικό το κλίµα ενότητας και συνεννόησης για τις αναγκαίες αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασµό. Είναι ενδιαφέρον ότι η Χαριλάου Τρικούπη άρχισε από χθες να δείχνει ότι δεν ανησυχεί µε την παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε κοντά στη βασική επιδίωξή του να επικρατήσει αριθµητικά στον προοδευτικό πόλο. Γι’ αυτό -τονίζουν κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛπρέπει άµεσα να δώσουµε καθαρή απάντηση στο ερώτηµα για το πώς τοποθετείται το κόµµα απέναντι στα νέα δεδοµένα: µε τη Ν∆ να εξασφαλίζει ισχυρή αυτοδυναµία και τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει αισθητά την εκλογική του δύναµη από τις κάλπες των ευρωεκλογών.

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε. Οι αποφάσεις του είναι σεβαστές. Οι πολίτες ψήφισαν για να τελειώσει η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έφερε τον κ. Μητσοτάκη αυτοδύναµο, άνοιξε τον δρόµο για την επιστροφή της συντηρητικής παράταξης. Ο αγώνας µας συνεχίζεται µε βάση τα νέα δεδοµένα» παραδέχθηκε µε τη χθεσινοβραδινή δήλωσή της η κυρία Γεννηµατά, η οποία δεσµεύτηκε ότι η νέα ΚΟ θα ασκήσει υπεύθυνη και προγραµµατική αντιπολίτευση και θα αποτελέσει προοδευτικό αντίβαρο για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων.

«Το Κίνηµα Αλλαγής µε βαθιές ρίζες στον λαό θα συνεχίσει σταθερά την αυτόνοµη πορεία του, ως φορέας της µεγάλης δηµοκρατικής προοδευτικής παράταξης και της ευρωπαϊκής Σοσιαλδηµοκρατίας» είπε, διατυπώνοντας προσεκτικά τη δήλωσή της µε την πρόβλεψη ότι το αποτέλεσµα δηµιουργεί δυναµική προοπτική για το ΚΙΝΑΛ. «Με τον αγώνα τους διέψευσαν τις Κασσάνδρες που έσπευδαν να περιγράψουν αρνητικά την επόµενη µέρα του Κινήµατος Αλλαγής» κατέληξε η κυρία Γεννηµατά, η οποία αναµένει τα τελικά στοιχεία για την πλήρη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας. Να σηµειωθεί ότι στη Βουλή επανέρχεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κάνει κοινοβουλευτική πρεµιέρα ο πρώην δήµαρχος Αθηναίων Γιώργος Καµίνης, ενώ εκλέγονται για πρώτη φορά οι υποψήφιοι στην Αργολίδα (Α. Πουλάς, στη Βοιωτία (Γ. Μουλτιώτης), στη Χαλκιδική (Απ. Πάνας), στο Κιλκίς κ.α.


ΚΙΝΑΛεθνικές εκλογές 2019Φώφη Γεννηματάεκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019