Πολιτική|08.07.2019 14:04

Εκλογές 2019: Ισα βάρκα ίσα... βουλευτές για το ΚΚΕ

Αντώνης Γκιόκας

Αποτελέσματα εκλογών: Ικανοποίηση επικρατεί στον Περισσό για τα αποτελέσµατα των χθεσινών εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθώς µέσα σε συνθήκες µεγάλης πόλωσης το κόµµα κατάφερε να διατηρήσει σχεδόν στο ακέραιο την εκλογική του δύναµη αλλά και την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση σε σχέση µε το 2015.

«Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε µέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διληµµάτων, απογοήτευσης, αποχής, µειωµένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι µόνο οι αστικές πολιτικές δυνάµεις, όπως η Ν∆, αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως “αριστερές”» δήλωσε ο ∆ηµήτρης Κουτσούµπας, δίνοντας το βασικό στίγµα των πρώτων σκέψεων που έγιναν αργά χθες το βράδυ στην Κεντρική Επιτροπή του κόµµατος.

Ακόµα ένα ζήτηµα -το οποίο έθεταν στις συζητήσεις τους χθες κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ, είναι πως δεν µπορεί να περάσει απαρατήρητη η αξιοθαύµαστη -για την εποχή- αντοχή που παρουσιάζει ο Περισσός, στοιχείο που ίσως είναι σηµαντικότερο από το αποτέλεσµα αυτό καθαυτό- είναι ότι η «αιµορραγία» του 2012 έχει κλείσει οριστικά. Ισχυρά διλήµµατα στην κάλπη Αλλωστε, όπως σηµείωναν, τα διλήµµατα που τέθηκαν από τα κόµµατα εξουσίας µπροστά στην κάλπη δεν ήταν αµελητέα. Ηταν κάτι παραπάνω από ισχυρά.

Παράλληλα, σηµείωναν ότι η «κυβερνώσα Αριστερά» δεν µοιάζει πλέον θελκτική για τους ψηφοφόρους του. Ακόµα και εκείνοι που το στηρίζουν κριτικά, χωρίς να ταυτίζονται σε όλα µαζί του, το επιλέγουν για τους ακριβώς αντίθετους λόγους από εκείνον που συνήθως επιλέγουν οι πολίτες να στηρίξουν ένα κόµµα. Και αυτό ακριβώς υποσχέθηκε χθες και ο ∆. Κουτσούµπας, τονίζοντας πως «η νέα Κοινοβουλευτική Οµάδα, µε το ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στο ΚΚΕ, θα δώσει όλες τις δυνάµεις της τα επόµενα χρόνια για την προώθηση και υπεράσπιση των συµφερόντων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωµάτων της πατρίδας µας.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από αύριο το πρωί σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές για την οργάνωση αγώνων, για να εµποδιστούν νέα µέτρα, για την ανακούφιση όλων όσοι υποφέρουν».


εκλογές 2019εθνικές εκλογές 2019ΚΚΕαποτελέσματα εκλογών 2019Δημήτρης Κουτσούμπας