Πολιτική|08.07.2019 14:14

Εκλογές 2019: Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Νέα κυβέρνηση: Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγα λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα (13:00) της ορκωμοσίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 7ης Ιουλίου, έφτασε συνοδευόμενος από τα τρία παιδιά και την σύζυγό του. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έφτασε είκοσι λεπτά πριν από τη μία το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο, για να ορκιστεί πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο γραμματέας της Προεδρίας, πρέσβης επί τιμή Γιώργος Γεννηματάς τον υποδέχθηκε, ενώ ήδη στο προεδρικό μέγαρο βρίσκονταν οι τρεις αδελφές του, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα. Εκτός από την οικογένειά του, τον συνόδευαν μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου κι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ορκωμοσία του τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κύριο Ιερώνυμο.

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δύναμη και υπομονή ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον νέο πρωθυπουργό. Αφού φίλησε το χέρι του αρχιεπισκόπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κι ο νέος πρωθυπουργός υπέγραψαν το προεδρικό διάταγμα. Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης... χάθηκε στην αγκαλιά της συζύγου του Μαρέβας και των παιδιών του.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο για να κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησε σε μια λιτή δήλωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ξεκινάει η δουλειά». Εξάλλου, στις 19:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Μέχρι τώρα ο κ. Πέτσας ήταν διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πειραιώς.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τη νέα Κυβέρνηση:

Υπουργείο ΟικονομικώνΧρήστος Σταϊκούρας
Υπουργείο Ανάπτυξης: Αδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος: Κωστής Χατζηδάκης
Υπουργείο Εσωτερικών: Τάκης Θεδωρικάκος
Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης: Κυριάκος Πιερρακάκης
Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Αμυνας: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Υπουργείο Παιδείας: Νίκη Κεραμέως
Υπουργείο Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης
Υπουργείο Υγείας:  Βασίλης Κικίλιας
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Κώστας Αχ. Καραμανλής
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Κώστας Τσιάρας
Υπουργείο Ναυτιλίας: Μάκης Βορίδης, ή Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ή Γιάννης Πλακιωτάκης
Υπουργείο Τουρισμού: Ολγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Πολιτισμού: Λίνα Μενδώνη

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Στέλιος Πέτσας

νέα κυβέρνησηΚυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές 2019Νέα Δημοκρατία