Πολιτική|08.07.2019 13:34

Νέα κυβέρνηση: – Ραλλία Χρηστίδου: Χάσαμε, αλλά δεν ήταν στρατηγική η ήττα

Σπύρος Σεραφείμ

Νέα κυβέρνηση: Δεν είναι μία/ένας, δεν είναι δύο… Αρκετές και αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι -μπορεί να έγιναν γνωστοί από το επάγγελμα το οποίο ασκούσαν-, αλλά αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική, χρησιμοποιώντας -πρωτίστως- ως ένα από τα «όπλα» τους, την αναγνωρισιμότητά τους. Έτσι, πραγματοποιώντας στροφή στην καριέρα τους, θέλησαν να συμμετάσχουν στη «μάχη» των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, κάνοντας «στροφή» στην καριέρα τους, με σκοπό την είσοδό τους στη Βουλή. Αυτήν τη μάχη κάποιοι από τους ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα, αθλητές, αλλά και δημοσιογράφους την έχασαν, κάποιοι άλλοι όχι.

Από τους κερδισμένους των χθεσινών εκλογών, που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή, είναι η Ραλλία Χρηστίδου, η οποία εκλέγεται στον Β3 Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών να βρίσκεται στο 99,87%, η Ραλλία Χρηστίδου αποτελεί μία από τους 86 βουλευτές που εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή των Ελλήνων.

Η Ραλλία Χρηστίδου δεν χρήζει ιδιαίτερων συστάσεων: είναι μουσικός, ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και, εσχάτως, πολιτευτής, βουλευτής.

Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1979 και μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο πατέρας της κατάγεται από την Ξάνθη και η μητέρα της από την Κοκκινιά του Πειραιά. Και οι δύο, μικρασιατικής καταγωγής. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο, απ' όπου αποφοίτησε στα 22 της χρόνια με βαθμό πτυχίου άριστα παμψηφεί, ενώ συνέχισε σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά. Έχει κάνει σπουδές φωνητικής, κινησιολογίας και υποκριτικής, καθώς και σπουδές μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας. Έχει πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητα φοροτεχνικός και πιστοποίηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Επίσης, έχει κάνει σπουδές Δημόσιας Διοίκησης στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π. Από 18 ετών έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου και αργότερα ως δασκάλα κλασικής κιθάρας σε ωδεία. Το 2004 συμμετείχε στο Fame story, που έφτασε μέχρι τον τελικό κόντρα στην Καλομοίρα, και ξεχώρισε με τις φωνητικές της ικανότητες. Από τότε έχει κάνει τη δική της πορεία στο ελληνικό τραγούδι και έχει στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, live εμφανίσεις και ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Αλλά αυτό το κομμάτι της ζωής της είναι κάτι το οποίο η ίδια, μιλώντας αποκλειστικά στο ethnos.gr, προφανώς και δεν θέλει να ξεχάσει ή να διαγράψει, αλλά να το αφήσει ως εμπειρία στη ζωή της, αφού οι στόχοι και η έμπνευσή της είναι, πια, προς διαφορετική κατεύθυνση, αυτή της πολιτικής. «Ξεχάστε τις ταμπέλες, μη με βάζετε σε ‘’κουτιά’’», ζητεί η ίδια στη συνομιλία με το ethnos.gr, θέλοντας να κάνει σαφές το ότι, πια, η μόνιμη ενασχόλησή της θα είναι με την πολιτική.

Αυτή η ενασχόληση έτσι κι αλλιώς προϋπήρχε όταν το όνομά της «έπαιξε» πολύ έντονα στα ΜΜΕ την στιγμή κατά την οποία αποφάσισε να κατέβει υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, τελικά, δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην ευρωβουλή, αν και συγκέντρωσε -στις ευρωεκλογές του Μαΐου- 62.371 σταυρούς στο ενιαίο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Αυτή η στιγμή δεν την έκανε να παρατήσει την πολιτική, αφού η ίδια είναι πιστή στο δόγμα «ο επιμένων νικά» και, όπως φάνηκε, είχε δίκιο: ως εκ νέου υποψήφια για το ελληνικό κοινοβούλιο κέρδισε μια από τις 86 έδρες που φαίνεται να παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών να βρίσκεται -την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές- στο 99,87%.

Πώς βλέπει η ίδια το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, σε ένα πρώτο σχόλιό της; Όπως τόνισε η ίδια στο ethnos.gr, «το θετικό από τη χθεσινή ημέρα είναι ότι όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνει την ισχύ του στην πολιτική σκηνή, αλλά αποτελεί την κεντρική, βασική δύναμη στον προοδευτικό χώρο και μπορεί στη νέα ημέρα να σκεφτεί τις νέες θετικές δράσεις του, στο άμεσο μέλλον. Είμαι ευχαριστημένη για την προεκλογική καμπάνια του κόμματός μας, έπειτα από μια θητεία κατά την οποία η κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε μια σειρά ιστορικών τομών, με προεξάρχουσα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Το αποτέλεσμα, όμως, των εκλογών καταγράφεται ως ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η επόμενη ερώτησή μας: «Σίγουρα αποτελεί μια ήττα, αλλά όχι στρατηγική, όπως κάποιοι περίμεναν», ήταν η απάντησή της, για να συνεχίσει: «Το θέμα είναι το μεγάλο ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις νεαρές ηλικιακές ομάδες και αυτό είναι κάτι το οποίο μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, αφού σημαίνει ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να γεννήσουν ελπίδα στον ορίζοντα της χώρας μας.

Άλλωστε, μια ήττα μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικό, να αναλογιστείς τα σωστά και τα λάθη σου, διατηρώντας ακέραια την κομματική βάση σου. Σε τελική ανάλυση, μια ήττα σε κάνει πιο σοφό», πιστεύει η ίδια, δηλώνοντας -πάντα στη συνέντευξη την οποία μας παραχώρησε- πως είναι έτοιμη να ριχθεί στους αγώνες μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.


νέα κυβέρνησηΡαλλία Χρηστίδουεθνικές εκλογές 2019