Τσιάρας: H Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων
Σοφία ΦασουλάκηΠαράδοση-παραλαβή και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον Μιχάλη Καλογήρου να εύχεται «καλή επιτυχία από καρδιάς» στον νέο υπουργό και τον νέο υφυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η απερχόμενη ηγεσία άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο τη βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τους δικαστές να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης, ενώ ο νέος υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη «πυλώνα της δημοκρατίας».
«Ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής» είπε ο κύριος Τσιάρας, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, είπε με νόημα ότι η «νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έρχεται για να μηδενίσει το έργο που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση». «Αν χρειάζονται διορθώσεις», είπε χαρακτηριστικά, «θα πρεπει να επιληφθει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπη».
- Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στη «Βιολάντα»: Έλιωσε μέχρι και ο χάλυβας από τη φωτιά
- Χειροπέδες σε 19χρονο και 21χρονο που «ρήμαζαν» τα δυτικά προάστια: Είχαν κρύψει όπλο σε σχολείο - Βίντεο ντοκουμέντα
- Νέα κακοκαιρία προ των πυλών: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει - Οι χάρτες
- Συμβουλές και tips - Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ και τι το κάνεις τώρα;