Πολιτική|09.07.2019 20:31

Το παρασκήνιο με Πολάκη - Τι είπε στον Κικίλια, όταν τον κάλεσε στο τηλέφωνο (pics)

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στην Κρήτη προτίμησε να παραμείνει μετά την προεκλογική του εκστρατεία ο τέως αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης και να μην παραβρεθεί στη τελετή παράδοσης παραλαβής στην οδό Αριστοτέλους. 

Μάλιστα ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τον κάλεσε τηλεφωνικά προκειμένου να τον ενημερώσει και να παραβρεθεί στην τελετή, αλλά ο γνωστός αψύς τέως υπουργός επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για να παραμείνει στο νησί, λένε πληροφορίες του ethnos.gr

Οι κακές γλώσσες πάντως, που προέρχονται από την ομάδα των απερχόμενων και όχι από τους νυν, διέδιδαν στους διαδρόμους του υπουργείου Υγείας ότι ο Παύλος Πολάκης έμεινε στη Κρήτη για να ξεκουραστεί και να …ψαρέψει.  Είναι άλλωστε γνωστός λάτρης του ψαροντούφεκου.  Οι κακές γλώσσες έλεγαν επίσης στο ethnos.gr ότι από τις προηγούμενες ημέρες ο  Παύλος Πολάκης είχε φροντίσει να …κλειδώσει και το γραφείο του στο υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα η νέα ομάδα να αναζητά εναγωνίως τα κλειδιά. 

Κατά τα άλλα την κατάσταση έσωσε ο τέως πλέον υπουργός Yγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος παρέδωσε το υπουργείο στους δύο νέους, Βασίλης Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη. Μάλιστα τους ευχήθηκε και μακροημέρευση στο υπουργείο Υγείας

Φωτογραφία: ethnos.gr
Με γλυκά υποδέχτηκαν τους επισκέπτες στο υπουργείο Υγείας (Φωτογραφία: ethnos.gr)

Ο μπασκετμπολίστας και η ομάδα 

Όπως πάντα στην τελετή παράδοσης παραλαβής δεν έλειψαν και οι αστεϊσμοί. Ο νέος υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, γνωστό στέλεχος του χώρου της Υγείας ο οποίος είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας του υπουργείου αλλά και Πρόεδρος του ΕΟΦ, θύμισε σε όλους ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει υπάρξει και μπασκετμπολίστας γι’  αυτό και «ξέρει από ομαδικό παιχνίδι» όπως είπε. 

Βέβαια στο περιθώριο της τελετής δεν παρέλειψε να πει… «στο ύψος δεν ξέρω πώς θα ταιριάξουμε» καθότι ο υπουργός …δίμετρος ενώ ο υφυπουργός περιορισμένου ύψους. 

Στο υπ.Υγείας και ο «αρχιράμπο» των ελεγκτών Σταύρος Ευαγγελάτος
Ανάμεσα στον κόσμο και ο ηθοποιός- νοσηλευτής Βασίλης Παλαιολόγος (Φωτογραφία: ethnos.gr)

Καθαρό γραφείο 

Κατά τα άλλα ο απερχόμενος Ανδρέας Ξανθός φρόντισε να αφήσει καθαρό το γραφείο του για να το παραλάβει ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ όπως λένε πληροφορίες του ethnos.gr, οι νέοι σύμβουλοι του Βασίλη Κικίλια φρόντισαν να απομακρύνουν και κάποια γραφεία που είχαν τοποθετηθεί μέσα στο γραφείο του υπουργού και στα οποία κάθονταν διάφοροι σύμβουλοι του πρώην. 

Από την άλλη, μέχρι την τελευταία στιγμή ο νέος υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης δεν γνώριζε σε ποιο γραφείο θα καθίσει, καθότι του Πολάκη ήταν κλειδωμένο, ενώ το άλλο μάλλον δεν είχε οργανωθεί κατάλληλα. 

Ίσως γι αυτό και τα πρώτα λουλούδια που έφθασαν για τα συγχαρητήρια, επεστράφησαν από τους φύλακες του υπουργείου στον ανθοπώλη μέχρι να βρεθεί και να καθορισθεί το γραφείο Κοντοζαμάνη. 

Φωτογραφία: ethnos.gr
Φωτογραφία: ethnos.gr
Για τα συγχαρητήρια και ο πρώην υφυπουργός Υγείας Α.Γιαννόπουλος (φωτογραφία: ethnos.gr)

Σεμνή και ταπεινή η Τζένη 

Μετά της μητρός του νέου υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια,έφθασε στα τελετή παράδοσης παραλαβής η σύζυγός του, Τζένη Μπαλατσινού. Με σεμνότητα και χωρίς έντονες ενδυματολογικές επιλογές, κάθισε σε μία από τις πρώτες θέσεις προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία του συζύγου της. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να τη χαιρετήσουν και να σχολιάσουν φυσικά την ενδυματολογική της προσέγγιση. Εκείνη δεν παρέλειπε να είναι ευγενική και να χαιρετά τους πάντες. 

Φωτογραφία: ethnos.gr

Φωτογραφία: ethnos.gr ​
Τζένη Μπαλατσινούνέα κυβέρνησηπαράδοση-παραλαβή υπουργείουΒασίλης Κικίλιαςυπουργείο Υγείας