Πολιτική|10.07.2019 13:33

Γιώργος Γεραπετρίτης: Παρουσίασε τον νέο τρόπο λειτουργίας του κυβερνητικού έργου

Newsroom

O Kυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στο Yπουργικό Συμβούλιο τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της εισήγησής του, τον λόγο πήρε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος παρουσίασε σε PowerPoint το στίγμα της νέας κυβέρνησης.

Το ίδιο έγγραφο βρισκόταν στις θέσεις των υπουργών και τιτλοφορείται «Επόμενη ημέρα: Υποστήριξη και παρακολούθηση κυβερνητικού έργου». Σε αυτό περιγράφονται οι βασικές αρχές και η φιλοσοφία διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, η λειτουργία υποστήριξης και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, καθώς και τα βασικά μεγέθη του κυβερνητικού προγράμματος. 

Βασικό κομμάτι της νέας φιλοσοφίας διακυβέρνησης είναι η συνεχής επικοινωνία του κυβερνητικού επιτελείου με τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς για την υποστήριξη και τον συντονισμό των ενεργειών τους και την επίτευξη των στόχων του κυβερνητικού προγράμματος.

Η παρακολούθηση του έργου θα γίνεται, όπως προαναφέρθηκε, με όχημα το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ, ενώ ανά υπουργείο θα υπάρχει υπεύθυνος διαχείρισης του προγράμματος και ενημέρωσης με στοιχεία της κεντρικής βάσης δεδομένων. Ακόμη αναφέρονται οι κανόνες λειτουργίας του επιτελικού σχήματος διακυβέρνησης, οι προτεραιότητες για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων και ο σκοπός της προεδρίας της κυβέρνησης.

Δείτε την παρουσίαση εδώ

Υπουργικό ΣυμβούλιοΓιώργος Γεραπετρίτης