Πολιτική|10.07.2019 18:54

Ποια πρόσωπα θα αλλάξει με διαδικασίες εξπρές ο Βασίλης Κικίλιας

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τα βασικά πρόσωπα σε μεγάλους οργανισμούς αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα (όχι και πολύ μακρινό) ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Βασικό μέλημα της νέας κυβέρνησης είναι να στελεχωθούν οι μεγάλοι Οργανισμοί υγείας με πρόσωπα της επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της νέα ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Κάτι που άλλωστε συμβαίνει κατά κόρον στη χώρα μας. 

Οι πρώτες αλλαγές αναμένεται να γίνουν στους Γενικούς Γραμματείς οι οποίοι ούτως ή άλλως διορίζονται από την κυβέρνηση. Ήδη ο αν.Γενικός Γραμματέας αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός παραιτήθηκε για πολιτικούς λόγους, ενώ ακολουθούν και οι άλλοι δύο Γενικοί Γραμματείς Γ.Γιαννόπουλος και Γ.Μπασκόζος. 

Στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να υπάρξουν όχι τρεις, αλλά δύο θέσεις Γενικών Γραμματέων, χωρίς να αποκλείεται να περιορισθεί σε μία. 

Ήδη έχει προταθεί σε δύο πρόσωπα γνωστά στην αγορά Υγείας καθώς ο ένας έχει υπάρξει και στο παρελθόν Γενικός Γραμματέας ενώ ο άλλος σύμβουλος υπουργών. 

Και στα δύο αυτά πρόσωπα προτάθηκε να αναλάβουν ο ένας που είναι εξειδικευμένος στο φάρμακο, τον ΕΟΦ και ο άλλος τον ΕΟΠΥΥ. 

Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν από τις συναντήσεις που θα έχουν έως το Σαββατοκύριακο με τον ίδιο τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και θα κάνει την τελική επιλογή. 

Από την άλλη στον ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι αλλάζει άρδην και ο αντιπρόεδρος καθώς πρόκειται για θέση που καλύπτεται με υπουργική απόφαση, σε αντίθεση με την θέση του Προέδρου του Οργανισμού για την οποία απαιτείται έγκριση της Βουλής. 

Αργότερα θα ακολουθήσουν άλλοι φορείς του υπουργείου υγείας όπως οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), το παλαιό ΚΕΕΛΠΝΟ που πλέον ονομάζεται ΕΟΔΥ αλλά και φορείς όπως ΕΟΜ κ.λ.π.

νέα κυβέρνησηΒασίλης Κικίλιαςυπουργείο Υγείας