Πολιτική|12.07.2019 07:31

Χαλκιδική: Κόκκινος συναγερμός στην κυβέρνηση για τη θεομηνία

Σπύρος Μουρελάτος

Χαλκιδική: Την πρώτη σοβαρή κρίση της θητείας της, µόλις τρία 24ωρα µετά την ορκωµοσία της, κλήθηκε να αντιµετωπίσει η νέα κυβέρνηση, στον απόηχο της φονικής καταιγίδας στη Χαλκιδική.

Δεν είναι καθόλου τυχαία, και πάντως είναι απολύτως ενδεικτική του πνεύµατος συνεργειών µε τις οποίες θέλει να λειτουργεί εφ’ εξής η κυβέρνηση, η επιλογή του πρωθυπουργού να εµπλέξει από την πρώτη στιγµή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινοµένων στην Βόρεια Ελλάδα σχεδόν το 1/3 του Υπουργικού του Συµβουλίου µε στόχο να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης των ζηµιών, µε πρώτη προτεραιότητα την επαναφορά της ηλεκτροδότησης σε µία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας.

Εως και αργά χθες βράδυ, ο πρωθυπουργός ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο µε τους συναρµόδιους υπουργούς όσο και µε τις υπηρεσίες του κρατικού µηχανισµού, προκειµένου να καταστεί εφικτός ο καλύτερος δυνατός συντονισµός.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έλαβε εντολή να µεταβεί οδικώς στη Χαλκιδική για να προλάβει να συντονίσει την πρωινή σύσκεψη µε το κυβερνητικό κλιµάκιο, αποτελούµενο από τους υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, υπουργό Υποδοµών, Κώστα Καραµανλή, και τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρο Καράογλου.

Από την Αθήνα κλήθηκαν να συνδράµουν τόσο ο υπουργός Αµυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ ενεργό ρόλο στην κυβερνητική επιχείρηση είχε και ο νέος -ακόµη δεν έχει προλάβει να αναλάβει επισήµως τα καθήκοντά του- γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μήνυµα Μητσοτάκη

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή µου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυµάτων της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση σε όσους νοσηλεύονται. Καταβάλλουµε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιµετώπιση των προβληµάτων και την αποκατάσταση των ζηµιών» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από κυβερνητικής πλευράς εκφράζεται πάντως δυσφορία για το γεγονός ότι έναν χρόνο µετά την τραγωδία που έπληξε το Μάτι, δεν λειτουργεί ακόµα ο αριθµός έκτακτης ανάγκης 112

ΧαλκιδικήΚασσάνδραΣιθωνίακαταστροφές