Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
NewsroomΣτις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο επίκεντρο του Συμβουλίου θα είναι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η λήψη μέτρων έναντι της Τουρκίας.
Επιπλέον, θα συζητηθούν εξελίξεις σχετικά με τη Συμφωνία για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν (JCPOA), καθώς και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στο Σουδάν, την Αιθιοπία, το Ιράκ και τη Βενεζουέλα.
Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης και για τις εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα με τον ομόλογό τους της Μολδαβίας. Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Νίκος Δένδιας θα έχει σειρά συναντήσεων με ομολόγους του, μεταξύ των οποίων και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων