Πολιτική|15.07.2019 17:25

Δένδιας: Ικανοποίηση για την ομοφωνία στο ζήτημα των τουρκικών γεωτρήσεων

Μαρία Ψαρά

Μετά τις 8 το βράδυ αναμένεται να δημοσιευτεί το κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με τα στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας.

Λόγω της σύμπτωσης της τρίτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η ΕΕ αποφάσισε να καθυστερήσει την εξαγωγή των συμπερασμάτων, στα οποία πάντως συμφώνησαν οι υπουργοί της ΕΕ.

«Είχα σήμερα μεγάλη χαρά να συμμετάσχω στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση η ομόφωνη τοποθέτηση όλων των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτήν την εκτεταμένη συζήτηση και την ομόφωνη τοποθέτηση πάρα πολλών συναδέλφων, τα αποτελέσματα όταν θα δημοσιευθούν θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση: προς την κατεύθυνσης της υπενθύμισης προς την Τουρκία του διεθνούς Δικαίου, του περιβάλλοντος στο οποίο πρέπει να κινείται, αλλά και των συνεπειών που μπορεί να έχει μια συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με το διεθνές Δίκαιο», πρόσθεσε.

«Από κει και πέρα συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως το Ιράν, το Ιράκ, το μεταναστευτικό, θέματα που αφορούν την κεντρική Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική. Σε όλα αυτά είχε η χώρα μας σημαντική παρουσία», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας. 

Ευρωπαϊκή ΈνωσηΝίκος Δένδιαςτουρκικές προκλήσεις