Η Μενδώνη αντικαθιστά τον αρχιφύλακα της Ακρόπολης - Ήταν ταυτόχρονα διαχειριστής εισιτηρίων
NewsroomΜε απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και της υπουργού Λίνας Μενδώνη αντικαθίσταται ο αρχιφύλακας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού η αντικατάστασή του κρίθηκε επιβεβλημένη, διότι από τον Μάρτιο 2019 ως σήμερα εκτελεί παράλληλα τα καθήκοντα του αρχιφύλακα και συγχρόνως του διαχειριστή των εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου. Άρα είναι ελέγχων και ελεγχόμενος. Η αντικατάσταση αυτή έρχεται αμέσως μετά την τοποθέτηση γιατρού και νοσηλευτών στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
«Με γνώμονα την τήρηση της αρχής της νομιμότητας και των σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα οι ιδιότητες του αρχιφύλακα και διαχειριστή στο αυτό πρόσωπο αντίκεινται σε κάθε έννοια ηθικής και δικαίου» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού.
- Αντιπυρική περίοδος 2026: Αυτοί είναι οι εφιάλτες για Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, Εθελοντές, Δήμους και πολίτες
- Ελπίδα μέσα από το χάος: Πώς η σκοτεινή εποχή Τραμπ γεννά μια νέα παγκόσμια πολιτική τάξη
- «Flight mode»: 37χρονος με μηχανή έτρεχε με 240 χλμ/ώρα και ανέβαζε τα βίντεο στα social media
- Μια σπάνια ιστορία: Δίδυμες γεννήθηκαν με διαφορά λεπτών αλλά έχουν διαφορετικό πατέρα