Πολιτική|16.07.2019 16:15

Βούτσης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες: Θα είμαστε κοντά στον Τασούλα

Κατερίνα Τζαβάρα

Τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ευχαρίστησε σε μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση-ενημέρωση ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης για τη μεταξύ τους σχέση που χαρακτήρισε «ειλικρινή, επαγγελματική και καθ’ όλα διαφανή».

Μάλιστα είπε ότι είναι υπερήφανος «που ήμασταν εδώ αυτά τα δύσκολα χρόνια γιατί άλλωστε για τα δύσκολα είχαμε εκλεγεί». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ιδιαιτερότητες στη λειτουργία μιας οκτακομματικής Βουλής, που είχε να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα από τη δανειακή σύμβαση, μέχρι και τον πρώτο χρόνο μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Την ίδια ώρα κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τη στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής. Τόνισε πάντως πως έξω από τα φώτα της δημοσιότητας την εβδομάδα που πέρασε είχε με τον προτεινόμενο από την πλειοψηφία για την προεδρία της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα μια εποικοδομητική συνεργασία. «Τον ενημερώσαμε για τα πάντα και θα είμαστε κοντά του», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη δική του παρουσία ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως πλέον ως βουλευτής αλλά και ως πρώην Πρόεδρος θα έχει σαφώς ρόλο και ελπίζει σε μια συστηματική συνεργασία καθώς και κατά τη δική του θητεία που έδωσε το στίγμα της επιχειρήθηκαν ευρύτερες συναινέσεις.

Σε έναν σύντομο απολογισμό αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο για τον εκσυγχρονισμό της Βουλής, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τον κεντρικό ρόλο της στην πολιτική ζωή αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη δημοσιοποίηση του Φακέλου της Κύπρου και την απόφαση για τις απαράγραπτες γερμανικές αποζημιώσεις. Ξεχωριστή μνεία έκανε για την Έκθεση στο Άουσβιτς και το γεγονός ότι μόλις μέσα σε ένα τετράμηνο έχει δεχθεί πάνω από 17.500 επισκέπτες.

Νίκος ΒούτσηςΒουλήΚώστας Τασούλας