Πολιτική|17.07.2019 17:23

Ποιος κρύβεται πίσω από τον πλαστό λογαριασμό του Πικραμμένου στο Twitter

Newsroom

O Ιταλός φαρσέρ Τομάσσο Ντε Μπενεντέτι ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά «πέθανε» τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, και ενώ πριν από δύο μέρες είχε δημιουργήσει fake λογαριασμό με το όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. 

Το μεσημέρι, λοιπόν, της Τρίτης εμφανίστηκε ένα tweet στο οποίο έγραφε ότι ο «πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πέθανε σε ηλικία 90 ετών». Η είδηση μέσα σε λίγη ώρα έκανε το γύρο του διαδικτύου. Μέχρις ότου όμως ξεκαθαριστεί η κατάσταση ο φαρσέρ με νέο tweet έγραφε ότι ο «λογαριασμός είναι ψεύτικος» και ότι η προηγούμενη ανάρτηση ήταν «hoax».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος φαρσέρ «χτυπάει» καθώς κατά το παρελθόν έχει «πεθάνει» τον Πάπα, τους συγγραφείς Πέδρο Αλμαδοβάρ, Τζον Γκρίσαμ, Άρθουρ Μίλερ, Ζοζέ Σαραμάγκου, Μάριο Βάρκας Λιόσα, Φίλιπ Ροθ, αλλα και πολιτικούς, όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατζόφ, ο Μάριο Πρόντι, ο Φιντέλ Κάστρο και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ καθώς και πνευματικούς ηγέτες όπως ο Δαλάι Λάμα 

Η... δραστηριότητά του ξεκινάει το 2011 ενώ όταν αποκαλύφθηκε ο ρόλος του μίλησε στον Guardian και ανέφερε ότι είναι ένας «κανονικός άνθρωπος». Πάντως στο Twitter έπαιξε το ρόλο του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, αλλά και του... Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο ρόλος του «ξεσκεπάστηκε» όταν ο Φίλιπ Ροθ κλήθηκε να σχολιάσει τα επικριτικά σχόλια που «έκανε» σε μια ιταλική εφημερίδα για τον Μπαράκ Ομπάμα, με τον συγγραφέα να αρνείται ότι είχε δώσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Η δράση του συνεχίστηκε και το επόμενο χτύπημά του ήταν η αποστολή ενός email προς την International Herald Tribune, για τον πόλεμο στη Λιβύη, και το υπέγραφε ως… Ουμπέρτο Έκο. «Τηλεφώνησα στην εφημερίδα, αφότου το δημοσίευσαν, και τους είπα την αλήθεια», ανέφερε τότε.

Το πρώτο του χτύπημα μέσω Twitter έγινε μέσα από έναν λογαριασμό που έφερε το όνομα του Σουηδού συγγραφέα Χένινγκ Μάνκελ. Όταν οι σουηδικές εφημερίδες άρχισαν να το αναπαράγουν, ο συγγραφέας έσπευσε να το διαψεύσει.

Ο Πικραμμένος προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιεί ότι ο λογαριασμός στο Twitter με το όνομα του είναι πλαστός.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Τομάσο Ντε ΜπενεντέτιΠαναγιώτης Πικραμμένος