Πολιτική|19.07.2019 23:17

Σεισμός στη Μαγούλα - Μητσοτάκης: Μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό για την ετοιμότητα

Newsroom

Σεισμός στη Μαγούλα: Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του σεισμού και την πορεία των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.

Ο πρωθυπουργός έφθασε λίγο πριν τις 21.00 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν αναφορικά με την διαχείριση της κατάστασης στην Αττική μετά τον σεισμό.

Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη για τη διαχείριση του σεισμού

«Θέλω για άλλη μια φορά να πω ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό που κινήθηκε πολύ γρήγορα και ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά», ανέφερε λίγο μετά τις 21.00 και εξερχόμενος του Κέντρου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα, έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς. Αυτός ήταν ένας ακόμα σεισμός, θα γίνουν κι άλλοι στο μέλλον δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε: «Η δική μας δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των επιχειρησιακών. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κρατικό μηχανισμό που ανταποκρίθηκε με μεγάλη ταχύτητα στο περιστατικό». 

Χρυσοχοΐδης: Σε επιφυλακή οι αστυνομικοί 

Νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχώρησε σε ανακοινώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, από το Συντονιστικό, προχώρησε σε ανακοινώσεις για τον τρόπο που κινήθηκαν οι δυνάμεις μετά τον σεισμό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Το επίκεντρο ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 13 χιλιόμετρα. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν με βάση τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας δυνάμεις χερσαίες και εναέριες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, της Περιφέρειας και των δήμων. Στο πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών λόγω της υπερφόρτωσης καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν στον εγκλωβισμό πολλών ανθρώπων σε ανελκυστήρες. 

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Τροχαία επικουρούμενη από την Αμεση Δράση αναπτύχθηκε και διευκόλυνε την αποσυμφόρηση. Επίσης, ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής διευκόλυναν την επιχείρηση. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα. Για την ασφάλεια των πολιτών που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους και την ασφάλεια των περιουσιών τους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, οι οποίες θα περιπολούν όλο το βράδυ». 

Στο μεταξύ, οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί για τον σεισμό και συμβουλεύουν τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. Το ίδιο έκανε και μέσω του OPEN TV ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας

σεισμόςΚυριάκος Μητσοτάκηςσεισμός Αττικήσεισμός Μαγούλασεισμός τώρα