Πολιτική|20.07.2019 11:40

Προγραμματικές δηλώσεις: Πρεμιέρα το Σάββατο και τη Δευτέρα η ψηφοφορία

Κατερίνα Τζαβάρα

Στην καρδιά του καλοκαιριού, σε ένα ασυνήθιστο για τα κοινοβουλευτικά δεδοµένα σκηνικό, η νέα Βουλή συνέρχεται στις 19.00 του Σαββάτου µε ειδική ηµερήσια διάταξη την ανάγνωση και συζήτηση επί των προγραµµατικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Με τις κεραίες όλων τεντωµένες, λόγω του µεγάλου ενδιαφέροντος από την πλευρά των πολιτών για την ουσία του περιεχοµένου αυτών των δηλώσεων αλλά και από τους πολιτικούς των άλλων κοµµάτων που έχουν δεσµευτεί για υπεύθυνη, παραγωγική αντιπολίτευση η διαδικασία αναµένεται να ανοίξει µε την οµιλία του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, αναµένεται να σπάσει η παράδοση που θέλει την πρώτη συνεδρίαση να περιλαµβάνει µόνο την παρουσίαση των προγραµµατικών δηλώσεων του πρωθυπουργού και να ανοίξει κανονικά λίστα οµιλητών.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ήδη από την πρώτη κιόλας µέρα της τριήµερης συζήτησης θα ανέβουν πιθανότατα στο βήµα ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, ∆ηµήτρης Κουτσούµπας, και ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Επίσης, υπουργοί που αναµένεται να αναπτύξουν το συνολικό στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί της Κυριακής και η τρίτη και τελευταία στις 10.00 το πρωί της ∆ευτέρας, προκειµένου να ολοκληρωθεί µε τη διαδικασία παροχής ψήφου εµπιστοσύνης της Βουλής προς τη νέα κυβέρνηση

ψηφοφορίαπρογραμματικές δηλώσεις